Jogerős lett Jogerős Pál unokájának pártja

Jogerős Magyar Péter pártjának regisztrációja a június 9-i választásra, amin egyébként külföldről csak az EP-listákra lehet szavazni, az önkormányzati választáson nem lehet részt venni.

  • Merker Dávid kulturális szakértő is csatlakozik Vitézy Dávidhoz, a hosszúlépés.járunk? társalapítója az első név a főpolgármester-jelölt fővárosi listáján.
  • Költségvetési csalás miatt nyomoznak a CÖF-ös plakátokat kiadó cég ellen.
  • Már 270 ezer forintba kerül egy átlagos budapesti albérlet.
  • Úttörő fúziós étellel rukkolt elő Németh Szilárd.

GAZDASÁG

A Greenpeace szerint rákkeltő méreganyag ömlött a Salgó-patakba egy akkumulátorgyárak hulladékát feldolgozó telephelyről, a szervezet bejelentést is tett a hatóságoknál.

Beszéltünk a józsefvárosi Diószegi Sámuel utca lakóival, akik csak nemrég tudták meg, hogy az állam októberben átvenné a bérházaikat, hogy a helyükön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem terjeszkedjen.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

A felsőoktatási dolgozók a bérpapírjaikkal mentek a Kulturális és Innovációs Minisztérium elé, de Zsigó Róbert államtitkár még mindig 710 ezer forintos átlagbérről beszél a parlamentben.

Letartóztatták a fővárosi parkbiznisz kulcsfiguráját, aki a fideszes és az ellenzéki kerületekkel is üzletelt: olyasmi ez, mint a hírhedt parkolási biznisz, csak fűnyírással, lombsepréssel és gallyazással.

Csúcson a bevándorlók száma, 2010 óta 514 ezren jöttek Magyarországra: egyre kevesebben jönnek európai országból, cserébe az ázsiaiaknak egyre vonzóbb célpont Magyarország.

  • Csíki sört nyalogatnak lányok az egyik szexcsatornán egy reklámban, a Csíki Sör Manufaktúra tagadja, hogy övék lenne a reklám.
  • A Belügyminisztérium szerint orvoshiány miatt kellett bezárni a keszthelyi szülészetet.
  • Bruttó 588 ezres fizetéssel és szállással toboroz nyári munkára a Lidl.
  • Nagy Márton szerint a kormány türelme kezd elfogyni a magas benzinár miatt.
  • A virágokat is letaposták a szombati ezresszórás közben a Deák téren.

KÜLFÖLD

2024 döntő év lehet az orosz–ukrán háborúban, de nem olyan szempontból, hogy Ukrajna összeomlik. Lőszerhiány, megkésett nyugati segítség, elöregedett állomány, terrorbombázások és több frontszakaszon intenzíven támadó oroszok: súlyos nehézségeik vannak az ukránoknak, akiket a partnereik közben azzal vádolnak, hogy nincs stratégiájuk. De az állóháborúból az oroszok sem tudnak kilépni, nagy áttörés továbbra sem várható – mondja Jójárt Krisztián, a John Lukács Intézet kutatója.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Irán először támadt közvetlenül Izraelre, de pánikra még nincs ok: az irániak szerint ők csak visszalőttek, a maguk részéről lezárták az ügyet, és egyelőre az izraeliek is visszafogottan nyilatkoztak.

  • „Egyszerűen csak ne szívj” – válaszolta Olaf Scholz a német füvesek miatt aggódó kínai diáknak.
  • A Tesla több mint 10 százalékos leépítésbe kezdett.