Blamage. Az alternatív helyszín is visszamondta Brüsszelben Orbánék konzervatív konferenciáját

Nehéz helyzetbe került a brüsszeli MCC, miután a Sofitel Hotel is elutasította, hogy helyszínt adjon a Nemzeti Konzervatív Konferenciának (NATCON) – írta meg az Eurológus.

A konzervatív rendezvényt eredetileg a Concert Noble-ben tartották volna, azonban a helyszín a hétvégén visszalépett a megállapodástól. A szervezők ezután egyeztek meg az ötcsillagos Sofitellel. A hotel azonban hétfő este elállt a szerződéstől.

A NATCON szervezői hétfő délután már a szállodában voltak. Amikor meghallották a hírt, nem akartak elmenni, ezért a kiérkező rendőröknek kellett nekik elmagyarázniuk, hogy nem a Sofitelen múlott a visszalépés.

Miután az érintett brüsszeli kerület polgármestere megtudta, hogy milyen jellegű rendezvény várható a hotelban, beszélt a rendőrökkel, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel. A szálloda vezetői ekkor döntöttek úgy, hogy visszalépnek. Antifasiszta szervezetek egyébként már egy tüntetést is meghirdettek a hotel elé.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A NATCON az eredeti terv szerint ma kezdődne. A rendezvényen felszólalna Orbán Viktor is, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage, a Brexit leghangosabb brit támogatója és Eric Zemmour szélsőjobboldali francia politikus is.