Skyteraszos wellness szálloda épül Sátoraljaújhelyen

Natura 2000-es területen, a Várhegyen lévő Rákóczi Hotel telkén tervezik megvalósítani Sátoraljaújhely következő beruházását: egy négycsillagos wellness szállodát skyterasszal, extenzív zöldtetővel, írja az Építész Fórum.

A kivitelezésre március 29-én írták ki a közbeszerzést. A dokumentum szerint egy 2650 négyzetméteres alapterületű, 50 vendégszobát kínáló épület felépítése a terv, 240 négyzetméteres wellness résszel, melyben szaunavilág, merülőmedence, pezsgőfürdő, masszázs- és sószoba is helyet kap majd, valamint öltözőblokkok a külsős vendégek számára. A tervben egy tetőszinti skyterasz funkció is szerepel, illetve az épülethez kapcsolódó terepszint alatti gazdasági-üzemeltetési helyiségek, és parkolók, olvasható a cikkben.

A fejlesztési terület Natura 2000-es területen helyezkedik el, ezért az eljárásban, különösen a biológiai diverzitás megőrzése érdekében kiemelten fontos a területre vonatkozó szabályok figyelembe vétele, olvasható a közbeszerzési felhívásban, amelyre április 29-ig várják az ajánlatok beérkezését.

Az építésügyi hatóság adatbázisában megtalálható a szálloda látványterve és helyszínrajza, amelyre január 8-án adott engedélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya.

A fejlesztési terület közel esik a sátoraljaújhelyi várhoz, amelynek romjai fölé 2022-ben épült fel a rácsos fémszerkezetekből álló kilátósétány, zárja cikkét az Építész Fórum.