Döbbenten. Veres Pali bedobta a törülközőt 1.

Mindenki döbbenten fogadta a hírt, hogy nem indul a júniusi önkormányzati választásokon. Jól meggondolta ezt?

Higgye el, jól meggondoltam. Az a típus vagyok. A kollégáim cikiznek is eleget azzal, hogy „aludjunk még erre egyet”… De komolyra fordítva: ez nem egy indulatból meghozott döntés volt. Alaposan átgondoltam, megfontoltam és sorba raktam az életemben a fontos dolgokat. Ez a megoldás jött ki. Matematikával foglalkozóként csináltam ellenpróbákat, de akkor is ez jött ki.

A politika cserbenhagyásról beszél. Egyetért azzal, hogy ön cserben hagyta az önt támogató pártokat?

Hogy ki hagyott cserben kit, azt a békesség kedvéért ne feszegessük. Csak gondoljunk a külsős szavazatokkal szűken elfogadott költségvetésre, vagy a saját frakcióm egyes tagjai által közgyűlésen megtorpedózott döntésekre, és máris közelebb jutunk a megoldáshoz. De ha már cserbenhagyás, én azt érzem, hogy sok miskolci pártpolitikus a saját választóit hagyta cserben. Talán képesek lesznek visszaszerezni ezt a bizalmat, mert a miskolciak többet érdemelnek annál, hogy pártok acsarkodjanak egymással ahelyett, hogy csakis értük dolgoznának együtt.

Akkor konkrétabbat kérdezek. Nyilvánvalóan feszült volt a viszony ön és a DK között. A DK miatt nem indul?

Nem csak, ahogy már mondtam, a döntés oka sokkal összetettebb.

Az is kiszivárgott, hogy a Varga Andrea fémjelezte civilek is felfüggesztették önnel a tárgyalásokat. Miattuk nem indul?

Tisztáztuk a viszonyunkat a civilekkel, de ez a folyamat sem erősített.

Ez így nehéz lesz. Segítsen megérteni!

A kezdetektől azt vallom, hogy ne politikai, hanem szakmai alapon kerüljenek pozícióba emberek. Mindeközben a helyi DK a kezdetek kezdetétől olyan pozíciókat, olyan befolyást akart, ami nem járt nekik, mert nem következett a teljesítményükből. De nem csak én nem akartam az ő személyes és politikai nyomulásukat, hanem a városvezető frakció többsége sem. Így lettem én a helyi DK szemében kollaboráns, gyengekezű, döntésképtelen, meg ami a csövön kifért. Aztán jött az, hogy engem a saját stábom fogva tart, és elzár a valóság és az emberek elől. Már elnézést, de úgy nézek én ki, mint akit olyan könnyű elzárni az emberek elől?

Mondana konkrét személyeket, akik ön ellen fordultak?

Az rangon aluli volna. Maradjunk abban, hogy vannak politikusok, vannak magukat civilnek mondók és vannak nők és vannak férfiak is egyaránt köztük.

Folytatjuk

minap.hu