SÚLYKORLÁTOZOTT ZÓNÁT ALAKÍTANAK KI SAJÓSZENTPÉTEREN

Tavaly év végén adták át a forgalomnak az új 260-as, többek között Sajószentpétert elkerülő utat. Ez a fejlesztés pedig lehetőséget teremtett arra, hogy a településen átmenő nehézgépjármű forgalmat átirányítsák az új útra, tehermentesítve ezzel a várost.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Sajószentpéter teljes lakott területén belül 7,5 tonnás súlykorlátozott zónát alakítanak ki 2024. április 15-től. Ezt a zónát a célforgalomban közlekedő érintett járművek továbbra is igénybe vehetik. Ezen felül a Sajószentpéter végét jelző táblától a bányagépjavító üzem bejáratáig a célforgalom számára is megtiltják a behajtást, kizárva ezzel a tranzit forgalmat a 26-os főút sajószentpéteri szakaszán. A súlyhatár fölötti járművek úticéljukat a 260-as elkerülő út használatával tudják elérni. Ennek módjáról a kihelyezett iránytáblák adnak majd tájékoztatást.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjen a térségben. A bevezetett intézkedések hatását folyamatosan nyomon követik majd a települések. a hatóságok és a Magyar Közút szakemberei is.