Helyreigazítás. Bethlen Tamás nem főszerkesztője a Borsod24 című lapnak
hdrpl

Tisztelt Északhirnök Szerkesztősége,

1. A ma napon megjelent Miskolcra látogatott a norvég nagykövet és találkozott Bethlen főszerkesztővel című „írásuk” címe valótlanságot tartalmaz, mivel Bethlen Tamás nem főszerkesztője a Borsod24 című lapnak. A kiadó vezetőinek névsorát a lap impresszumában lehet ellenőrizni. Kérem, a hibát haladéktalanul javítsák, ellenkező esetben jogi eljárást kezdeményezünk önök ellen.
2. Felhívom a figyelmület, hogy az önök lapján rendszeresen megjelenő „LMP-és Borsod24” kifejezés (LMP-s?) valótlan kapcsolatot hazudik kiadónk és az említett párt között, amely független sajtótermékként anyagi kárt okoz kiadónknak. Kérem, hogy felületükről az összes hasonló szókapcsolatot 24 órán belül töröljék, ellenkező esetben jogi  jogi eljárást kezdeményezünk önök ellen.
3.  Ahogyan az lapunk impresszumában a kezdetektől az alábbi jogi nyilatkozat szerepel: Jelen honlap kiadója az Esélyegyenlőség és Fenntarthatóság Egyesület. A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, egyéb szerzői művek csak a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélyével többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé, tehetőek nyilvánosság számára hozzáférhetővé a sajtóban [Szjt. 36. § (2)]. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36. § (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül.
Kiadónk kimutatása szerint az Északhirnök soha semmilyen engedélyt nem kért az általunk készített anyagok (cikkek és fényképfelvételek) átvételére, ennek ellenére nagy számban, jogellenesen, szó szerinti átvétellel közli azokat.
Felszólítom önöket, hogy az összes jogtalanul átvett cikket ls fotót (beleértve a szerkesztőség tagjainak privát Facebook-oldaláról származó felvételeket is) 48 órán belül távolítsák el az oldalról, ellenkező esetben jogi eljárást és kártérítési pert kezdeményezünk önök ellen.
Miskolc, 2024. április 8.
Kovács István
elnök
Esélyegyenlőség és Fenntarthatóság Egyesülete