Skip to content

A Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter a júniusi választásokon

A Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter a júniusi választásokon

„Percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét” – írta Magyar Péter a Facebook-oldalán, hozzátéve, a párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozza csak nyilvánosságra.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján azonban már megjelent a kérelem, e szerint Magyar a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt nyilvántartásba vételét kérte.

Bejegyzése szerint Magyar ezzel a párttal indulna a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választáson.

Magyar Péter szervezetének logója a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt neve mellett az NVI oldalán
Nemzeti Választási Iroda

Cikkünk megjelenése után Magyar Péter újabb bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben azt írta: „Mivel a sajtóba már kiszivárgott, ezért megerősítem, hogy a Talpra, Magyarok! Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson.”

Az egri székhelyű Tisza Párt honlapja 2021 augusztusában frissült utoljára, akkor Szabó Attila elnök vezette a pártot, a két alelnök pedig Deák Boldizsár és Somodi Erzsébet volt. Az elnökkel 2021 áprilisában az Egri Ügyek készített interjút. A lapnak Szabó Attila akkor azt mondta, ők nem kamupárt, az állami támogatás nem kell nekik, és nem fognak össze más ellenzéki pártokkal.

Magyar Péter a március 15-i tüntetésén jelentette be, hogy elindulna a júniusi európai parlamenti választásokon, de akkor már háromnapos késésben volt, hiszen Sulyok Tamás köztársasági elnök március 12-én hivatalosan is kiírta a június 9-i önkormányzati és EP-választásokat, ezeken pedig csak olyan jelölőszervezet indulhat, amelyet addig hivatalosan be is jegyeztek. Magyarnak pedig akkor még nem volt pártja, vagyis csak az az egy opciója maradt, hogy betársul egy már meglévő, március 12-e előtt bejegyzett formációba.

Magyar április elején a hvg360-nak árulta el, hogy egy párt, egy egyesület és egy ernyőszervezet kombója készül a júniusi választásokra és a 2026-os országgyűlési választásra. Az ernyőszervezet a Talpra, Magyarok! Közössége március 15-e óta ismert, az egyesület nevét (Legyél a változás! Egyesület) pedig április 6-án jelentette be. Magyar eddigi legnagyobb tüntetését múlt szombaton tartotta, a következő demonstrációt május elejére, anyák napjára hirdette meg.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. Névtelen
    2024.04.10. 21:06

    És?
    ” Medgyessy egy csomó betarthatatlan ígérettel nyerte meg a vitát meg a választást…

    Bele is bukott.

    Utána Gyurcsány szintén hazugságokkal nyert.

    Ő is belebukott.

    Orbán meg azóta négyszer nyalatta fel a saját szarát az ellenzékkel külön külön meg összefosva is…

    Magyar Péter meg tulajdonképpen semmi se…

    Az ellenzék nedves álma… Oszt reggelre minden hideg és ragacsos lesz…”

    1
    5
  2. Névtelen
    2024.04.10. 21:21

    „MP jelenleg egyértelműen az O1G táborából szerzi a támogatóit. ezt teljesen felesleges vitatni. A bizonytalanok közül sok vissza fog azonnal táncolni ha MP hibázik, márpedig erre azért elég sok esély van hiszen most sem hibamentes. A fidesz és a DK tábora meg nagyon stabil. Nagyon nehéz lesz hitelesen markáns O1G politikát vinni anélkül, hogy ne sodródna a baloldali megmondó emberei felé akik ennek lelkesen tapsolnak. Ráadásul irdatlan szervező munkát kell végeznie vidéken amihez rengeteg pénzre is szüksége lesz. (A romantikus felajánlósdit hagyjuk is mert ez nem az a kávéház)

    Közben meg szembe kell néznie egy komolyabb eljárással a kijelentései miatt és lehet, hogy akár a hűtlen kezelés is megáll ellene. Talán maga alá gyűri MZP-t, a Momentum egy részét, de szereznie kellene hiteles és nem a baloldalon elkoptatott politikusokat mert a szombati rendezvényen ilyet nem sikerült kiállítania. Ha túl sok balos figurával veszi magát körül, akkor ugrott a lehetséges rejtőzködő fidesz-árvák támogatása.

    Egy darabig el lehet létezni ezzel a se Gyurcsány, se Orbán politikával csak éppen vannak témák amiben nem lehet megkerülni melyik oldalt választod mert különben összezavarod a lehetséges szavazókat. „

    1
    3
  3. Névtelen
    2024.04.10. 21:42

    „Magyar Péter volt a vendége a Válasz Online podcastjének, a Heti Válasznak. Stumpf András a műsor elején szembesítette Magyart Varga Judit egyik posztjának részletével, ahol a volt igazságügyi miniszter egy, akkor már ex-férje által küldött sms-t idézett:

    „Még nem írtam alá a lemondásaimat, amit kértek tőlem. Nemcsak a pénz miatt fontos a Közút és az MBH bankos pozícióm, hanem mert ezekhez kapcsolódó cégekkel vannak előrehaladott tárgyalásaim az új munkahelyem kapcsán,

    amik kirúgás esetén nyilván ellehetetlenülnek”

    – állt az említett üzenetben.

    Varga Judit az esetet felidéző, korábbi posztjában így folytatta: „Ugye mindenki érti. Emlékszünk, hogy korunk lánglelkű hamis Petőfije mivel lépett a nyilvánosság elé? Hogy ő lemond…aha. Ha pedig itt leírnám, hogy milyen döbrögikhez tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag

    előrehaladott tárgyalásai voltak akkoriban, ahol ő állásért kilincselt, akkor valószínűleg Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza… Folytassam, Péter? Tudom még…”

    Mindez annak kapcsán fontos körülmény, hogy Magyar a NER-nek való hátat fordítását bejelentő posztjában annak idején azt írta, felmondta minden megbízatását, ami a kormányhoz vagy az államhoz köti.

    Csakhogy később a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának a magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.” Vagyis jóval a nagy bejelentés előtt.”

    1
    3
    • Névtelen
      2024.04.11. 05:41

      Látom idehánytad a legújabb rogán-féle propaganda moslékot. Szánalmas erőlködés aminek beszarás lesz a vége, csicska!
      Kínlódtok, szenvedtek, mint bab a fazékban! Elindult a fidesz leépülése és ez már megállíthatatlan, akárhogy is
      kapálóztok! Adios amigos! 🙂 🙂 🙂

      4
      1
      • Névtelen
        2024.04.11. 07:16

        Nyugodj már meg! Kell a pénz a rakétákra. Ki foglalkozik már egy újabb másodmobilos Bazin utánzattal.

        „Magyarország az első NATO-ország, amely a NASAMS-sel együtt alkalmazza a nagy hatótávolságú AMRAAM rakétákat.

        Az akvizícióban nem csak a magyar és a norvég kormány, hanem az amerikai kormány is részt vett a Raytheonnal együttműködve. Az átadás során kiosztott sajtóanyagok szerint a gyártó 2024 nyaráig további négy NASAMS egységet és egy kisebb tartalék egység műszaki berendezését szállítja le.

        A világon először 1997-ben hadrendbe helyezett rakétarendszer egyik előnye, hogy radarjait és rakétaindítóit egymástól távol helyezi el. Ez jelentősen megnehezíti a célzott repülőgépek védekezését ellene, és az ellenséges erők a hagyományos légvédelmi rakétarendszerekhez képest sokkal nagyobb erőfeszítéssel tudják csak megsemmisíteni.

        A NASAMS különféle típusú rakétákat képes használni, amelyek hatótávolsága az adott típustól függően körülbelül nyolc és 50 kilométer között változhat. Jelenleg ezt az elsősorban honvédelmi érdekek mellett exportra szánt rendszert tizenöt ország, köztük az Egyesült Államok, Ausztrália, Chile, Spanyolország, Litvánia és Omán fegyveres ereje alkalmazta”

        1
        1
      • Névtelen
        2024.04.11. 07:17

        Jajj, de jó lesz a fidesz leépülése után 😁😂🤣😀

      • Névtelen
        2024.04.11. 07:19

        Volt már 1,8 millió szavazója Vona Gábor Jobbiknak is. Kapott is rendesen állami támogatást az adóforintjaidból. Adios amigos! 🙂 🙂 🙂

        2
        1
  4. Névtelen
    2024.04.11. 07:25

    Volt már 1,8 millió szavazója Vona Gábor Jobbiknak is. Kapott is rendesen állami támogatást az adóforintjaidból. Adios amigos! 🙂 🙂 🙂

    2
    1
  5. Névtelen
    2024.04.11. 17:33

    A TISZA.
    „Mint az őrült, ki letépte láncát,
    Vágtatott a Tisza a rónán át,”
    Aztán gátak közé terelték, és ott kussolhat, amíg el nem szivárog. 🙂

    • Névtelen
      2024.04.11. 18:03

      befostál, nertárs?

      2
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük