Miskolc. Leállt a városházi kommunikáció. Három éve, leégett az Ellipsum strandfürdőjének szaunája

A tűz után Németh Judit, (képünkön)a strandot üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője ugyan annak a reményének adott hangot, hogy a wellness-részleg hamarosan újra látogatható lesz. Ez azonban azóta sincs így, sőt a leégett szauna helyreállítása sem kezdődött meg. Nyáron lesz három esztendeje, hogy leégett a szauna...

Bontani már bontottak

Néhány dolog azért történt a strand, az élményfürdő és az ominózius szauna körül. 2022 őszén – az energiaválság közepette – például bezárt a Ellipsum Élmény- és Strandfürdő – a hivatalos közlés szerint -, mert a a komplexum generálkivitelezője megkezdte a garanciális javítások. Ekkor jelentette be a Miskolci Fürdők Kft. azt is, hogy munkálatok kezdődnek az Ellipsumhoz tartozó régi strandon is, a leégett szauna körül.

A szükséges bontási munkálatokat végezték el a szakemberek. Mint mondták, az illetékes biztosítótársaság ezután dönt a kárrendezés összegéről, ennek ismeretében hozza majd meg végleges döntését az üzemeltető a szauna felújításával kapcsolatban.

Mondják: nem adhatnak tájékoztatást

Az újjáépítés azóta sem kezdődött el, sőt hír sem érkezett róla. Idén januárban éppen ezért megkérdeztük erről a miskolci városháza sajtóosztályát. A válaszlevélben a Miskolci Fürdők Kft. a következőkről adott szűk szavú tájékoztatást a boon.hu-nak:

A szauna leégését az eseményt követően haladéktalanul jeleztük a biztosító társaság felé, a kárrendezés azonban még nem zárult le. Tekintettel arra, hogy a helyreállítási költség jelentős, így a helyreállításról csak a biztosítói kárrendezés lezárását követően tudunk felelősségteljes döntést hozni.

Időközben azt is sikerült megtudni, hogy a tűzesetben érintett biztosítótársaság az Allianz Hungária. Megkerestük tehát a biztosítót, ám onnan a következő választ kaptuk: „Köszönjük a megkeresést, azonban a biztosítási titok szabályai miatt az ügyfelünk írásbeli hozzájárulása nélkül nem adhatunk konkrét ügyben tájékoztatást.

A kör bezárult

Amolyan róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzet alakult ki. Ugyanis hiába fordultunk ismét a miskolci városháza sajtóosztályához: segítsék munkánkat, hogy tájékoztathassuk a boon-hu olvasóit a leégett szauna sorsásól, semmiféle választ nem kaptunk. Az idő telik, és alig két és fél hónap múlva immár három éve lesz annak, hogy leégett a szauna.

Boon. hu