Lapzsemle. Orbán az MSZP-s Buzás Pétert dicsérte

Nyugat.hu: Már csak tíz kilométer, és az M80-as rá lesz kötve az A2-es autópályára

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar–osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végére készen lett az A2-es és Rudersdorf közötti szakasz is. Most pedig újabb szakasz készült el. További részletek a Nyugat.hu cikkében.

Szabad Pécs: Újra van menetrend szerinti repülőjárat Pécs-Pogányból

A Szabad Pécs számolt be korábban arról a hírről, hogy Máltára és Németországba, azon belül Münchenbe indulnak márciustól menetrend szerinti járatok Pécs-Pogányból. És ezen a héten meg is érkezett Máltáról az első járat, amit egy máltai székhelyű légitársaság üzemeltet, úgy mint a Pécs–München–Pécs járatokat és a nyári korfui chartert. A független lap egy fontos brüsszeli díjról is kérdezte Pécs polgármesterét.

Szegeder: Orbán Viktor váratlanul megjelent Makón

„A magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni. Én nem tartom ezt jó dolognak” – mondta Orbán Viktor a makói Hagymatikum bővítésének átadásán, ahol meglepő módon az MSZP-s Buzás Pétert dicsérte, amiért megbízásokat adott Makovecz Imre építésznek. A miniszterelnök megjelenése is váratlan volt, az esemény plakátján az szerepelt, hogy többek között Lázár János mond ünnepi beszédet, de helyette Orbán Viktor állt színpadra – írja a szegeder.