Skip to content

Nem szeretne Boeing repülőre szállni?

Nem szeretne Boeing repülőre szállni?

Nem szeretne Boeing repülőre szállni? Ezen az oldalon nézheti meg, hogy melyik járatot milyen gép teljesíti

Egy új weboldalon pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság. A Boeing repülőivel kapcsolatban az utóbbi időben felmerült, gyártói hanyagságból fakadó biztonsági problémák közepette ez sokaknak lehet fontos.

Finoman fogalmazva sem indult jól az év a Boeing számára; a légiipari cég körül egyre csak sokasodnak a problémák, melyek sorát egy januári eset indított, amikor is repülés közben leszakadt egy darab a géptrözsből.

A problémák miatt bizonyára sokan szeretnék tudni, hogy a járat, mellyel utazni szeretnének, melyik gyártótól származik – erre kínál megoldást az „Am I Flying on a Boeing” nevű oldal, mellyel, mint azt a neve is sugallja, ki lehet deríteni, hogy egy járatot Boeing gép teljesít-e.

Az oldal keresője
amiflyingonaboeing.com / képernyőkép

A faék egyszerűségű oldalon a keresőmezőbe be lehet írni az egyes légitársaságok nevét, majd ezután rá lehet szűrni egy adott járatra a dátum és a járatszám megadásával.

Az oldalt egy Shrey Gupta nevű X-felhasználó készítette, aki a Gizmodónak elárulta: noha az adatok egy globális rendszerből származnak, nincs garancia arra, hogy mindig pontosak. (Különféle okok miatt az egy-egy járathoz tartozó gép az utolsó órákban is változhat.)

Természetesen az elmúlt időszak gondjai még nem jelentik egyenes ágon azt, hogy a Boeing gépek veszélyesek lennének – az viszont tény, hogy viharfelhők gyűltek a repülőgépgyártó feje felett. A januári incidens óta ugyanis egy sor gond volt a gépekkel:

Az már csak a hab a tortán, hogy nemrég holtan találták a Boeing mérnökét, aki nyilvánosságra hozott számos gyártási problémát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.03.25. 20:57

    Magyarországon az utolsó 20 évben hat halálos rallybaleset történt. Ugyanezen idő alatt a F-1- nek nem volt halálos áldozata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük