Miskolc. Álmodozások kora

 Egyébként is itt a belvárosban zöld területekből viszonylag nagy a hiány” – emelte ki Veres

Hozzátette, hogy számos terv született erre vonatkozóan. Viszont a városvezetés azt akarta másfél-két évvel ezelőtt, hogy társadalmi egyeztetés kezdődjön róla, hogy vajon a környéken élők mit képzelnek el erről a térről. Ez alapján elkészült a terv, amelynek a finanszírozását a TOP Plusz keret fogja biztosítani, amint elfogadják a benyújtott pályázatot a tér felújítására. Ezt követően el is indulhatnak a munkálatok – értesültünk.

Emberközeli és zöld

„Az elmúlt hónapokban nagyon sokat beszéltünk arról, hogy milyen munkát végeztünk a TOP-os források felhasználása kapcsán. Jelentős fejlesztési programot tudtunk száz százalékban megvalósítani Miskolcon. Az ebben elkészült projekteket már láthatják és élvezhetik is a miskolciak. Azt ígértük, hogy ez a városépítő munka nem áll meg” – hívta fel a figyelmet Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere.

Kifejtette, hogy a Dísz tér fejlesztése szimbolikus ügye a városvezetésnek. Elkötelezettségük jeleként ennek megtervezésére mintegy százmillió forint saját forrást biztosítottak. Később ez valószínűleg elszámolható lesz majd a pályázat keretében, de ez jelzi elkötelezettségüket.

„A konkrét műszaki tartalom részben a szakemberek, részben a városvezetők és javarészt az itt élő emberek véleményéből állt össze közösségi tervezés eredményeképpen. A következő hetekben pedig a többi városrészi központ – Avas, Diósgyőr, Hejőcsaba, Szinva Zöld Folyosó – fejlesztéséről is be fogunk számolni” – ígérte az alpolgármester.

A Dísz tér kapcsán arról is szólt, hogy bár a szökőkút működni fog, de a körülötte lévő medencét megszüntetik. Emellett 40 új fát ültetnek a térre és a burkolt felületek nagysága a harmadára csökken majd. Továbbá kondiparkos részt és közösségi teret is terveznek.