Debrecen tiszta Miskolc. Fogatlan helyiekkel lehet csak közepes söröket inni

Egy ismert dán utazó-influenszer, Gustav Rosted magyarországi turistáskodásáról közölt egy csaknem 13 perces videóriportot. A fiatal dán férfi Debrecenbe látogatott el, amelyről kifejezetten negatív véleményt alkotott – írja a vg.hu.

FORRÁS: GUSTAV ROSTED/YOUTUBE

Debrecent Európa legnyomasztóbb városának nevezi, ahol az utcákon éhes emberek koldulnak, senki sem beszél nyelveket, fogatlan helyiekkel lehet csak közepes söröket inni, lehangolók az épületek, és telefonfülkékből intézik az emberek a hívásaikat.

Az ezidáig már 190 országot bejárt tartalomgyártó videóját péntek délutánig több mint 202 ezerszer indították el csak a Facebookon, de a tartalom kikerült a YouTube-ra is.

A videós némileg szépít a helyzeten, hogy a film végén megjegyzi, hogy Debrecen sokkal szebb annál, mint amire számított, és Bécshez hasonlítja.

Mivel a kommentelők (magyarok és külföldiek egyaránt) szóvá tették, hogy a dán youtuber Debrecen-ábrázolása túlságosan sötét, és számukra egyáltalán nem fedi a valóságot, hozzátette, hogy nagyon élvezte a debreceni tartózkodását.