Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

CÍMLAP / KIKAPCSOLÓDÁS / UTAZÁS / KÖZVETLEN JÁRAT BUDAPESTRŐL: EZEKKEL A LÁTNIVALÓKKAL CSÁBÍT TIRANA

A közvetlen járatok térnyerése a légiközlekedésben rengeteg új lehetőséget teremt a kalandvágyó turisták számára: ezekkel a gépekkel azok is magabiztosabban utazhatnak, akik kevésbé mozognak otthonosan a reptéren. Milyen látnivalókkal csábít Tirana?

Különleges hely számomra Albánia: itt töltöttem be a 18. évemet. Azóta viszont sokat változott a helyzet és már nem csak Montenegrón keresztülzötykölődve, hanem akár közvetlen repülőjárattal is eljuthatunk ide.

Albánia kétségtelenül az egyik legközelebbi ország arra az esetre, ha valami jóval különlegesebbre vágyunk és egy nagyon másik kultúrába szippantanánk bele a nyaralás során. Az egyre felkapottabb ország számos olyan adottsággal rendelkezik, ami népszerűvé teszi a turisták körében: több mint 200 km hosszú partvonala mellett igazi kulturális csemegéket is tartogat, főleg akkor, ha elhagyjuk a népszerű központokat és vidék felé vesszük az irányt. Akárcsak Horvátországban, Albániában is mesések a sziklás hegyvonulatok, sokszínű, a mi szemünkkel kifejezetten érdekes és izgalmas lehet a helyi kultúra, nem beszélve a konyháról. Bár már régen jártam ezen a vidéken, emlékszem, mennyire szívélyesek voltak a helyiek. Azóta biztos változtak valamennyit a körülmények, de külön felköszöntött a szálloda vezetősége a születésnapomon és mivel csoportos utazáson voltunk, azon a napon az én óriási tortám volt a desszert. Már sok helyen jártam éltemben, de ilyen jellegű figyelmességben azóta sem volt részem. Szóval, nézzük meg közelebbről, milyen látnivalókat érdemes szemügyre venned, ha neked is megjött a kedved Albániához!

 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!https://www.bien.hu/kozvetlen-jarat-budapestrol-tirana/#google_vignette