Magyar Péter: Rogán Antal helyében keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás
MOHOS MÁRTON / 24.HU

A kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről – mondta az ATV Start című reggeli műsorban kedden Magyar Péter. Állítása szerint

a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre.

Erről Magyar Péternek – állítása szerint – első kézből van értesülése, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ez pedig nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához.

Magyar hétfőn írt arról a közösségi médiában, hogy a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán AntalNagy ÁdámRogán BarbaraSchadl György, a végrehajtói kamara korrupt vezetője pedig Rogán Antal embere volt. Mint mondta, a nyomozó főügyészség szerdára idézte be őt tanúként „egy korrupciós ügyben”, bár azt nem tudja, hogy a Völner-Schadl-ügyben fogják-e kérdezni.

Kedden arról is írt közösségi oldalán, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre a jogi képviselői, többek között Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügyi minisztere (jelenleg az Ügyvédkör szakmai egyesület elnökségi tagja) kíséri el.

Magyar az ATV-s interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent:

A helyében indítanám a privat jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás

– fogalmazott.

Arról is beszélt, szerinte amit ebben az ügyben bizonyítani tud, az az elmúlt három évtized legnagyobb jogi és politikai botránya. Amint átadja a bizonyítékait az ügyészségnek, mindent nyilvánosságra fog hozni – közölte.