Nem zörög a haraszt: tovább gyűrűzik a Red Bull főnök szexbotránya

HORNER, Christian

 

***

Nem nyugszanak a kedélyek, a sértett fél nem nyugszik bele abba, hogy elutasították a panaszát. Sajtóhírek szerint fellebbezett a Red Bull korábbi döntése ellen a Christian Hornert megvádoló alkalmazott, és közben a nemzetközi szövetséghez, a FIA-hoz is hivatalos panaszt nyújtott be. Újabb vizsgálat várhat a Red Bull csapatfőnökére. A Forma-1 élcsapata az idénnyitó Bahreini Nagydíj előtt jelentette be, hogy az alapos vizsgálat nyomán ejtették a dolgozó által Horner ellen megfogalmazott vádakat, és a brit csapatfőnök maradhat. Azt ugyanakkor már a közleményükben jelezték, hogy az alkalmazottnak van lehetősége fellebbezni ezen döntés ellen. S úgy tűnik, élt is ezzel a jogával.

Véget ért a főbika szexbotránya, a Forma 1 legerősebb csapata gyorsan intézkedett

Belső vizsgálatot folytatott le a Red Bull, Christian Hornert is hosszasan hallgatták ki, végül egy független bíró mondta ki az ítéletet. Kérdés: mennyire zavarja meg a világbajnoki rajt előtt a csapatot az ügy?

Többek között a BBC számolt be arról, hogy a kérdéses alkalmazott az FIA etikai bizottságánál is hivatalos panaszt tett, aminek nyomán az ügy most kikerülhet a Red Bull-körökből, és az F1-et szabályozó nemzetközi szövetség is külön vizsgálatot indíthat Horner ellen – szúrta ki az m4sport.hu.

Az FIA nem erősítette meg, hogy a Red Bull dolgozója panaszt nyújtott be Horner ellen, ám közleményében jelezte, hogy nincs is módja megerősíteni az ilyesmit az efféle vizsgálatok lezárásáig.

Az FIA-nál a kérelmekkel és panaszokkal a megfelelési biztost és amennyiben szükséges, az etikai bizottságot kell keresni, ők kezelik ezeket. Mindkét testület névtelenül működik, garantálva, hogy az eljárás végig szigorúan bizalmasan folyjon le. Ebből kifolyólag – és általában véve – nem erősíthetjük meg egyetlen konkrét panasz beérkezését sem, és nem valószínű, hogy a továbbiakban kommentálhatjuk a bármilyen féltől esetlegesen beérkezett panaszokat” – közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség.

Az ügy tehát folytatódik, ahogy a száguldó cirkusz sem áll meg, a hétvégén Ausztráliában rendezik az esztendő harmadik nagydíját.

EZT IS AJÁNLJUK A TÉMÁBAN