Káli nem fenyegette perekkel a sajtómunkásokat, ha valami kifogása volt. Úriember módjára viselkedett

Még a Káli-korszak volt a legnyugisabb időszak a miskolci, helyi sajtó életében. Káli nem fenyegette perekkel a sajtómunkásokat, ha valami kifogása volt. Úriember módjára viselkedett. mindenkivel szemben. Mivel maga is író ember volt, gyorsan megtalálta a hangot a kollégákkal, és ezután béke volt. Ő vezette be a nagy sajtónapi rendezvényt, ahova  mindenkit,  még a világosítókat is meghívták.

Elődje, Kobold Tamás évekig pereskedett a Heti Hírnök hetilappal,  (köztük Tocával ) majd a miskolci bíróságra,  az 1990 es évek végén (!!) sofőrös Lexussal érkező idősebb Bárándy György ügyvéd fellépése nyomán   bukta  az egészet…

A Kriza-korszak totális sötétség volt ebből a szempontból is. Levegőnek nézték azokat az a médiumokat, amelyek nem seggnyalók voltak, hanem logikus kérdéseket próbáltak feltenni a minden felől veszélyt sejtő, állandóan rettegő polgármesternek.

Kriza akkor tette fel a koronát az életművére, amikor 1 milliós pert akasztott az eszakhirnok.com  nyakába. Az állította, hogy megsértették őt, mint polgármestert, de a millát már a lakására kérte.

Még a bíró is furcsán nézett, aztán nem kapott egy fillért sem. Méltó zárása volt a Kriza-korszaknak, amikor egy városházi sajtótájékoztatóra érkező újságírót a sajtófőnök személyesen lökdösött ki a Városházáról.

A Veres-kurzus azzal kezdődött, hogy átlátható hivatalt ígért az egykori matematikatanár, de aztán rögtön az elején megsértődött az Északra, és közölte, hogy többé nem nyilatkozik nekik.  Gyorsan rájött arra, hogy ez öngól, aztán két pert is indított az Északhírnök ellen, továbbá több helyreigazítást is kért. Egyet nyert az Északkal szemben, és ettől vérszemet kapott. És még nincs vége.