Ahhoz képest tök jó pénzt veszel fel, meg jó fordán dolgozol, akkor ugyan egy minimális utasbarát attitűdöt vegyél már fel, és mondjuk ne cigivel a kezedbe beszélj már a fizető utassal, ne szakadt fekete pólóban vezess már. A nap
Azért lássuk be, az ebben a szakmában dolgozók nagyon nagy hányada egy termelő, versenypiaci környezetben dolgozó vállalatnál meghalna, egy nap után sírva menekülne vissza a régi munkahelyére, mert rádöbbenne, mennyire jó és kényelmes dolga is volt az előző munkahelyén. Amit addig a sárga földig szapult minden nap. Mert mekkora igazságtalanság az, hogy formaruhában, ingben és nyakkendőben kell dolgozni? Hogy nem mehetek el a megállóból 5 perccel hamarabb, mert nekem úgy jobb? Hogy ha bunkó vagyok megkérdezik mégis miért, mire gondolt a költő?
Ugyanis itt ez a divat. Nem adok jegyet, nem vagyok igényes a környezetemre, telebagózom meg egy moslékos vödörnyi szemetet hagyok magam után a buszban, a menetrend tájékoztató jellegű számomra, én a formaruhát fel nem veszem mert kényelmetlen, de amúgy meg a nettóm legyen már úgy 600 ezer, mert megérdemlem. Ja, és amikor valaki szembesít vele, hogy te figyelj már, ha már ahhoz képest tök jó pénzt veszel fel, meg jó fordán dolgozol, akkor ugyan egy minimális utasbarát attitűdöt vegyél már fel, és mondjuk ne cigivel a kezedbe beszélj már a fizető utassal, ne szakadt fekete pólóban vezess már, akkor első utam a szakszervezethez vezet, hogy segítsenek már mert engem bántanak, márpedig én elmegyek táppénzre vagy leszámolok, ha még egyszer szól valaki a nyakkendő miatt!
De az a baj, ha ezeknek az embereknek megadnád azt amit kérnek, akkor is képtelenek lenne változtatni. Attól, hogy valami hiányszakma, milyen alapon érzi feljogosítva magát bárki is rá, hogy prosztó legyen? Teszem azt mérlegképes könyvelőkből is ha egy adott területen hiány van, akkor én fogjam, lemehetek a gyártósorra szapulni a dolgozókat, meg bemehetek a főnökömhöz pocskondiázni őt, verni az asztalt, hogy márpedig nekem játékgép kell az irodámba, és amúgy is homeoffice-ból akarok dolgozni, mert ha nem kapom meg felmondok?