Miskolc. Veres: Kísérleti és innovációs központként…

Régóta mondjuk, de 2023-ban az éghajlatváltozás ránk rúgta az ajtót. Ez volt minden idők legmelegebb éve, ami már vészesen megközelítette a Párizsi Megállapodásban rögzített másfél fokos határt – mondta köszöntőjében Veres Pál Miskolc polgármestere. Kiemelte, hogy ennek átlépése beláthatatlan következmények elé állíthatják az egész bolygót és szűkebb pátriánkat is.

– Büszkék vagyunk az Európai Unió döntésére, amelynek révén feladatot kaptunk, hogy kísérleti és innovációs központként drasztikusan csökkentsük az üvegházhatású gázok kibocsátását. Azonban mi ennél többet szeretnénk elérni – hangsúlyozta. Azt, hogy Miskolc emberléptékű, élhető, vonzó várossá váljon. Egy olyan hellyé, amely egészségesebb, zöldebb és közösségibb. A Szinva-völgyében helyben kell fenntartható jelent és jövőt biztosítani gyerekeink és unokáink számára – fűzte hozzá.

Ezt követően a város klímaszerződésére irányította rá a figyelmet, amit az Európai Bizottság felkérésére készítettek, de miskolciakkal, civil szervezetekkel, intézményekkel és vállalatokkal kötik. Ugyanis véleménye szerint a klímaátállást 2030-ig csak partnereikkel együttműködésben tudják végrehajtani.

Fotó. Ököház Miskolcon. Egészségesebb, zöldebb és közösségibb