Hosszabb időre leáll a vonatközlekedés az egyik legszebb magyar vasútvonalon

Az Indóház Online értesülései szerint egész nyáron vágányzár lesz Eplénynél.

Jelentős vágányzár várható idén a 11-es vonalon, mivel a MÁV felújítja az eplényi (Rátóti I és II.) viaduktokat, illetve a csatlakozó pályaszakaszokat is – értesült az iho.hu.

A MÁV a lap kérdésére megerősítette, hogy valóban lesz vágányzár, méghozzá május 27-től október 6-ig, a 11-es vonal Zirc és Veszprém közötti állomásközében, jelentős karbantartási munkák miatt.

Aki tehát vonatozással egybekötött kirándulást tervezett a legendás szépségű Cuha-völgybe, az még tavasszal ejtse meg, mert utána már csak ősszel lehet újra végigutazni vasúton a 11-es vonalat – figyelmeztet az iho.hu

A GYSEV Zrt. Jenbacher típusú motorkocsija különvonatként halad a Lókúti alagútnál, Eplény közelében a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség figyelemfelhívó akciójában 2016. november 5-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A vágányzár idején a szakemberek átépítik a műtárgyi védettség alatt álló I. és II. Rátóti viadukt felszerkezetét, a két völgyhíd közötti pályarészen teljes vágánycserét, a völgyhidak csatlakozó részein további alj- és síncserét végeznek. A Zirc–Veszprém állomásközben további 4000 méteren gépláncos szabályozást is végeznek.

Bakonyszentlászló és Zirc között a Cuha-híd teljes átépítése várhatóan majd csak 2026-ban valósulhat meg.

Jelenleg még tartanak a vágányzári egyeztetések. A munkák ideje alatti ideiglenes menetrendről, pótlóbuszos közlekedésről időben ígér tájékoztatást a MÁV.