Február elején a NAV gyanúsítotti kihallgatásra hívta be a badacsonytomaji önkormányzat dolgozóinak nagy részét, a veszprémi központban rögtön rabosították is őket – tudta meg a 24.hu. A dolgozók többsége idősebb korosztályhoz tartozó, helybeli családos asszony volt, így a bűnügyi nyilvántartásba vételük nagy visszhangot váltott ki a településen.

Hartai Béla, Badacsonytomaj korábbi polgármestere azt mondta, a tóparti sétányon álló műemléképület, a Tátika felújítására elnyert uniós támogatás szabálytalan felhasználása miatt indult vizsgálatban hallgatták ki.

Badacsonytomaj jelenlegi polgármestere, Krisztin N. László ugyanis a 2,4 milliárd forintos turisztikai fejlesztési támogatás terhére fejenként egymillió forint körüli összegekről szóló szerződést kötött a 2019-es önkormányzati választás előtti időszakban, de az alkalmazottak valós munkát nem végeztek a projektben.

A Közbeszerzési Döntőbizottság már 2020-ban megállapította, hogy Krisztin N. László  polgármester 61,7 millió forintot osztott szét szabálytalanul projektmenedzseri tevékenység címén.