Skip to content

Másodfokon elítélték Varju Lászlót az MTVA székházában történt dulakodás miatt

Másodfokon elítélték Varju Lászlót az MTVA székházában történt dulakodás miatt

A Fővárosi Ítélőtábla az ellene felhozott mindhárom vádpontban bűnösnek találta a DK-s politikust.

Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt bűnösnek mondta ki Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjét a Fővárosi Ítélőtábla – számolt be a Telex.

Az első két pontban az MTVA-székházban történt 2018-as dulakodás miatt emeltek vádat ellene, míg a harmadik pont szerint Varju a 2018-as választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza. A politikus állítja, nem követett el bűncselekményt, és az ügyészség csak politikai akciót hajtott végre.

A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban első fokon 900 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Varjut az MTVA-székházban történt lökdösődés és választási csalás miatt, de a testi sértés vádja alól felmentette. Most az ügyész azt kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a testi sértés vádpontjában is mondja ki bűnösnek, és felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a képviselőre.

Varju védője, Hankó Faragó Miklós a képviselő felmentését kérte, szerinte ugyanis első fokon helyesen állapították meg, hogy nem volt tudatos a képviselő mozdulata, amellyel az MTVA székházában történt dulakodás közben kihúzta a biztonsági őr lábát, aki emiatt a földre esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyvéd úgy fogalmazott: Varju ösztönösen védekezett, amikor a biztonsági őrök a földre teperték, rajta térdeltek, és hátracsavarták a kezét.

A Fővárosi Ítélőtábla végül az első fokú ítéletet megváltoztatta, és a testi sértés pontjában is bűnösnek mondta ki Varjut, megállapítva, a képviselő szándékosan húzta ki a biztonsági őr lábát. Az első fokú büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta. Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.22. 16:07

    Majd kap kegyelmet

    „Abraham Lincoln adott kegyelmet Biden gyilkos üknagyapjának”

    Forrás: The Washington Post

  2. Névtelen
    2024.02.22. 22:30

    Varjúdal

    https://www.youtube.com/watch?v=VfDtcUbmocE

  3. Névtelen
    2024.02.23. 06:17

    Kár.

  4. Névtelen
    2024.02.23. 18:42

    Ki veszi át a művész úr szerepét a Soros-cirkuszban? 😛
    http://badog.blogstar.hu/pages/badog/contents/blog/67680/pics/lead_800x600.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük