Betörtek az ország kedvenc roma pékjéhez. Hello bazmegye

Galamb Alex a pandémia idején vált országosan ismertté, amikor a hernádnémetiben levő házába meghívta a falubeli gyerekeket, hogy sütni tanítsa őket. Az ország legismertebb roma pékje ma is sokat foglalkozik a pártfogoltjaival, akiket annak ellenére sem hagyott magukra, hogy időközben megnősült, és három gyermekről is gondoskodnia kell. Alex mélyszegénységben nevelkedett, majd bekéredzkedett a miskolci gyermekvárosba. Ugyan senki nem hitt benne, de szakmát, érettségit, és technikusi bizonyítványt szerzett, jelenleg pedig a Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatója tanítóképző szakos hallgatója.

Alexhez itt még boldogan és büszkén a süteményei társaságában  Fotó: Markovics Gábor

Alex szeretne kulturált körülményeket biztosítani a családja számára, ezért a keresete egy részét gondosan félretette, amíg össze nem gyűjtötte a háza tetejének felújításához szükséges pénzt. A munkálatok a hetekben elkezdődtek, ám február 21-én, reggel a szakemberek szomorú felfedezést tettek.

„A kertemben áll egy mobilgarázs. Ott egyelőre nem az autónk áll, az éppen használaton kívüli sütőket és némi alapanyagot tárulunk ott. A felújításon dolgozó melósok nem szerették volna a házba behozni a koszos munkagépeiket és szerszámjaikat, ezért a garázsba hordták azokat. Ma, szerdán éppen a napi feladatokat szerették volna elkezdeni, de észrevették, hogy valakik felfeszítették a garázs oldalát, és elvitték a 400 ezer forint értékű eszközöket

– mondta a Borsnak Alex.