Többrendbeli kiskorú veszélyeztetése és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy Vas vármegyei sportegyesület edzője ellen, írja a vaol.hu az ügyészség közleménye alapján.

Illusztráció
photo_camera Illusztráció Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A férfi a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta. Az egyik gyerek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

A vád szerint az edző súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást kért az edzőre, valamint eltiltanák minden olyan tevékenységtől, aminek keretében tizennyolc éven alattiakkal kell dolgoznia.