Egy borsodi nyuggert nem könnyű kirabolni, pláne ha botja van

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen minősített rablás bűntette és lopás vétsége miatt. A  férfi a buszpályaudvar kerékpártárolójából tulajdonított el egy biciklit. Más alkalommal pedig egy járóbottal közlekedő időskorú férfit szólított le pénzt kérve, majd megpróbálta zsebeit átkutatni, értékeit elvenni, de a férfi a járóbotot használva sikeresen megvédte magát – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. június hónap közepén a reggeli órákban a mezőkövesdi buszpályaudvar kerékpártárolójából egy lakat felfeszítésével ellopott egy kerékpárt.

Augusztus elején pedig az éjszakai órákban Mezőkövesden felfigyelt a járóbottal gyalogosan közlekedő 77 éves férfira, hozzálépett és 20 forintot kért tőle. Az idős férfi erre nem reagált, mire a vádlott hirtelen mozdulattal a mellénye külső zsebeihez nyúlt, mert abban volt a sértett készpénze, mobiltelefonja. A sértett azzal akadályozta meg, hogy kirabolják, hogy felemelte a botját.

A vádlott a férfival szemben állva megragadta a járássegítő botot, magához húzta a sértettet, ruhazsebét megfogta, de az idős férfi továbbra is ellenállt és megfordult. A vádlott benyúlt a nadrágzsebébe, viszont észrevette, hogy kerékpárosok közelednek feléjük, ezért elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.