Skip to content

Miskolc nincs benne. Megtalálták a világ legbarátságosabb városait

Miskolc nincs benne. Megtalálták a világ legbarátságosabb városait
TURIZMUS

Megtalálták a világ legbarátságosabb városait – mutatjuk a top 10-et

A Booking.com idén is kiosztotta a Traveller Review Awards díjakat az apartmanoktól a nyaralókon, a faházakon és a villákon át a szállodákig az összes szállástípusra. Az elismerésből kaptak még bérautó- és reptéri taxiszolgáltatók is. Az utazók rangsorolásából kiderül melyik a tíz legtöbbet díjazott ország, és az is, hogy melyek a világ legbarátságosabb városai.

Kihirdették, hogy 2024-ben melyek a világ legbarátságosabb városai. Több mint 309 millió utazó értékelése alapján a Booking.com csaknem másfél millió szálláshelyet, 449 autókölcsönzőt és 129 taxiszolgáltatót díjazott a világ 222 országából és területéről a Traveller Review Awards keretében.

A világ legbarátságosabb városai közé tartozik a görög Ermoupóli.
Ermoupoli, also known by the formal older name Ermoupolis or Hermoupolis on the island of Syros, in the Cyclades, Greece.Ermoupoli, also known by the formal older name Ermoupolis (Hermoupolis) on the island of Syros, Cyclades, Greek Islands, Greece, Europe (Photo by Nagy Melinda / Robert Harding RF / robertharding via AFP)
A világ legbarátságosabb városai közé tartozik a görög Ermúpoli.
Fotó: Nagy Melinda / AFP

A szállásközvetítő portál felhasználói a következők szerint rangsorolták a pihenőhelyeket: vendégszeretet, szolgáltatások, továbbá a szálláshely, a programok és a közlekedés színvonalai alapján. A Booking.com a honlapján és az alkalmazásában 2020 decembere és 2023 novembere közötti vendégértékeléseit átlagolta a díjak kiosztásához.

Az elismeréseket 12. alkalommal adták a pihenőhelyeknek az apartmanoktól a nyaralókon, a faházakon és a villákon át a szállodákig az összes szállástípusra. Díjat kaptak a bérautók és reptéri taxiszolgáltatók is.

„Traveller Review Awards díjunk lényege, hogy azon partnereinket ismeri el, akik igyekeztek túlszárnyalni a vendégek elvárásait, hogy élményeiket emlékezetessé tegyék” – írja honlapján a szállásközvetítő.

A tíz legtöbb díjat kapott ország a világon (darab)

  1. Olaszország: 181 012
  2. Spanyolország: 125 611
  3. Franciaország: 124 361
  4. Németország: 86 910
  5. Egyesült Királyság: 74 754
  6. Lengyelország: 61 693
  7. Brazília: 58 788
  8. Amerikai Egyesült Államok: 56 014
  9. Horvátország: 53 971
  10. Portugália: 32 910

Olaszország sorozatban hetedik alkalommal nyerte el az előkelő első helyezést.

Az otthon melege a legfontosabb

Az utazók közt hetedik éve az apartmanok a legnépszerűbbek, mivel azok nyújtják a szálláshelyek közül leginkább az otthonérzetet. Ilyen pihenőhelyből 710 ezer kapott díjat. A második legnépszerűbbek a nyaralók, amelyek közül 213 ezer részesült elismerésben. Ezek immár második éve kedveltebbek a szállodáknál (179 ezer díj). A rangsor negyedik és ötödik helyére a vendégházak (84 715) és a panziók (71 514) fértek fel. Éves összehasonlításban a villák érték el a legnagyobb növekedést (plusz 23 százalék), majd a nyaralók (plusz 20 százalék) és a kempingek (plusz 14 százalék).

Átlagosan tízből négy díjazott település európai a Booking.com listáján az Euronews értesülése szerint.

A világ legbarátságosabb városai

  1. Arraial d’Ajuda, Brazília
  2. Ermúpoli, Görögország
  3. Viana do Castelo, Portugália
  4. Daylesford, Ausztrália
  5. Grindelwald, Svájc
  6. Moab, Egyesült Államok Utah állama
  7. Uzes, Franciaország
  8. Mazatlán, Mexikó
  9. Dzsaiszalmer, India
  10. Fudzsikavagucsiko, Japán

A legvendégszeretőbb települések között található a svájci Grindelwald.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.17. 07:27

    Már régóta nem nyúltam a hüvelyemhez

  2. Névtelen
    2024.02.17. 07:29

    Olyan hülye vagyok, hogy délelőtt, amikor a Mester Ákos visszahívott, nem jutott eszembe, hogy tegnap mit akartam tőle kérdezni.
    Én alapból nem nagyon csípem a reformátusokat. Miféle emberek azok, akikre nem hat a barokk? Hát olyanok, ahogy a Balog Zoltán, a püspökük kinéz. Na mindegy, van nekem elég bajom. Az még rendben van, hogy a Gálvölgyihez csatlakozva, én is támogatom a youtuberek mai tüntetését (ezt a Frisshirek.hu hozta nyilvánosságra), de annak ellenére sem megyek a Hősök terére, hogy a szerkesztő elintézte az akkreditációt. Megjegyzem, azzal a dumával hívott fel, hogy én, aki a rendszerváltás környékén minden tüntetésen ott voltam újságíróként vagy magánemberként, igazán elmehetnék, és akár interjúkat is csinálhatnék. Abban maradtam magammal, hogy ez igazából a fiatalok bulija, elég, ha támogatom őket. Ami a tüntetést illeti, nagyon remélem, hogy ez a gyerekekről szól, és a balfasz ellenzéki pártok nem pofátlankodnak oda! Ha már a gyerekek! Amikor 1979-ben a Rádióba kerültem, a zseniális Kovalik Márta volt a mentorom. Nagyszerű dokumentarista volt, tőle kaptam a megbízást, hogy menjek el Ercsibe, keressem meg azt a családot, amelyiktől hat gyereket vittek el állami gondozásba. Székesfehérváron csatlakozott hozzám egy gyámügyes hölgy, minden gyereket megkerestünk. Még most is a szívem szakad meg, ha eszembe jut, hogyan öleltek át a gyerekek. A legkisebb talán négyéves lehetett, a legidősebb tíz-tizenegy. Amikor a nevelőszülők ajtót nyitottak, hozzám rohantak, átöleltek, azt hitték, hogy magammal viszem őket. Aztán amikor rájöttek, hogy maradniuk kell, akkor sírtak. Sírtam én is kint a kocsiban. Érdekes, hogy írtam három-négy könyvet a börtönök világáról, de sohasem volt lelkierőm nevelőotthonba elmenni. Jézus, Mária! Én hogy utálom ezt az egész mocskot, amit most végigélünk, és nem is feltétlenül a jó, erdélyi református atyafira, K. Endrére gondolok, hanem Orbánra, Balogra, sőt a zsoldosaikra is! Isten bizony, nem értem, hogyan lehet ezeket szolgálni. Mert az, hogy Apáti Bence, Gajdics Ottó, meg a többi megéri a pénzét, az rendben van, de ha nagy ritkán a közszolgálati Híradóra kapcsol a Havasné, mindig eltátom a számat, hogy az egyébként helyes és okosnak tűnő bemondó, Joó Zsanett hogyan képes felolvasni azt a hányadék szöveget, ami a súgógépére felkerül. Katasztrófa, hogy egyszer őt is utoléri a végzet.
    Amikor még a Mokkát csináltam a Claudiával, Várkonyi Andi mellett ott volt egy Dudás Ádám nevű fiú is. Kifejezetten kedveltem. Azután, hogy kirúgtak, még tartottuk egy darabig a kapcsolatot, aminek az vetett véget, hogy ő szervezte Novák Katalin tévés fellépéseit. Nincs rá felhatalmazásom, hogy leírjam, mivel védekezett, a lényeg az, hogy én azóta nem kerestem. Ezeket a figurákat egyszer majd el kell számoltatni!
    Végezetül még annyit, hogy remélem, nem lesz provokáció, rendben lezajlik a ma délutáni, a gyermekekért rendezett tüntetés!

  3. Névtelen
    2024.02.17. 07:41

    kicsit leb@szós, de leginkább motiváló.

  4. Névtelen
    2024.02.17. 07:56

    Agyon szidott szocializmusban volt a falvakban buszjárat,iskola, ovoda,posta, bolt,kocsma, rendőr őrs,orvos, gyógyszertár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük