Skip to content

Azahriah, Pottyondy Edina és hat további youtuber szervez tüntetést az egészséges társadalomért

Azahriah, Pottyondy Edina és hat további youtuber szervez tüntetést az egészséges társadalomért

Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért, február 16-án, pénteken 18:00-kor a Hősök terén.

Novák Katalin kegyelmi botránya
Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botány fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írják közös bejegyzésükben azok az online-tartalom-gyártók, akik péntek estére tüntetést szerveznek a Hősök terére.

© Facebook / Pottyondy Edina

„Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll.”

A közleményt aláíró youtuberek:

  • Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
  • Baukó Attila Azahriah
  • Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni)
  • Gulyás Márton
  • Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
  • Pottyondy Edina
  • Osváth Zsolt (Zshowtime)
  • Szabó Márton (Jólvanezígy)
  • Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)

Felháborítónak tartják, hogy „a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.”

„Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén”

– írják a közleményben.

Szerintük „a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat.

„A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni”

– teszik hozzá.

„Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk, és amit elhallgatnak? Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik! Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent! Ne legyél közönyös!” – írják.

A tüntetés február 16-án, pénteken 18:00-kor kezdődik a Hősök terén! Gyülekező 17:30-tól a helyszínen.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



9 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.13. 16:41

    megfizethető libsihiszti . HIKÁLOK Énekeljétek már el a „bosszú népe”-t Ákostól.

    Hát még FEDHETETLENSÉGI BIZONYÍTVÁNY-t sem kaphat. Mit akartok ettől a szerencsétlentől. Ráment az élete

    a sztárügyvédnek, sztárriporternek sem hisztek:

    https://www.youtube.com/watch?v=OrROr7Apy5Y

    „Végrehajtási kegyelem – K.Endre is ezt kapott – egyébként is csak elítéltnek adható. Olyannak, akikek a bűnösségét már kimondták.

    Innen indul a kegyelmi eljárás, ami azonban nem jelenti azt, hogy az illető ártatlan lenne – szó sem volt erről -, a kegyelmi határozat soha nem jelentette azt, hogy az elítélt a bűnösség alól felmentést kaphatott volna.

    Ő tehát továbbra is bűnös – ezért teljesen felesleges teleszemetelnie az internetet -, csak az alól mentesítették, hogy teljes mértékben le kelljen töltenie a büntetését. „

    • Névtelen
      2024.02.13. 17:53

      Igy már egész más.Az összes fideszes pedofil fellélegezhet…

  2. Névtelen
    2024.02.13. 16:42

    Osváth Zsolt (Zshowtime)

    😁😂🤣😃😀

  3. Névtelen
    2024.02.13. 17:42

    És velem mi lesz, Edina a világ összes szerepe végrehajtása után, akit leírtak maguk helyett régi történelemként, kivégeztek folyamatosan? Mellettem senki sem emelte fel a szavát, úgyhogy bármihez adhatják a véleményüket ezek után.

  4. Névtelen
    2024.02.13. 19:51

    A Kermelita kolostor kijelentette egy közleményben, hogy részükről lezártnak tekintik az ügyet mert Novák Katalin bevallotta hibázot és lemondott ezért szerintük az ügy ezzel lezárva. Ja szerintük lezárva a karmelita kolostor szerint lezárt ügy marhajó. Egyébként pedig egy karmelita kolostor mint épület tárgy, hogy tud közleményt mondani? Valószínű „kolostor malac” közleménye ez, hogy lezártnak tekintik ügyet. „Lószart mama”. Hát k#rv@ra nincs lezárva az ügy legalábbis a magyar nép nem tekinti lezátnak mert a tüntetések folytatódnak sőt egyre erősebben szerdán karmelita kolostornál tüntetés, pénteken hősök terén tüntetés, szombaton a várkert bazárban Orbán értékel évet ám de viszont nem lehetetlen, hogy a nép is ott fogja értékelni az évet a fidesz kormányt hangosan kritizálva. A tüntetések hívószava „Orbán a valódi felelős a pedofília botrányért”. Azt hitték ha lezártnak tekintik ügyet a tüntetés is alábbhagy és a tüntetések is lezárulnak? Hát nagyon nem zárulnak le ! Tüntetés nem hagy alább sőtt csak most kezdődik majd igazán mert a valódi felelősök Orbán és a fidesz kormány. Mivel voltaképpen a kormány „feje” Orbán ezért a fő és valódi felelősség is a kormányt illeti és a kormányfőt. Volt már számtalan tüntetés túlóratörvény, diáktörvény, internetadó, tanártüntetés mind túlélte a kormány mert „leseperte magáról a felelősséget” ebbe a pedofília botrányba már belebukhat a kormány mert ilyen egyszerűen a felelőséget elhárítani, hogy a fidesz és kolostor részéről lezártnak tekintik ügyet azért ez nem ilyen egyszerű. Nép másként gondolja nép részéről nincs lezárva ügy sőt további kérdések, körülmények vetődnek fel pedofíliabotrány kapcsán amit még több tüntetés követhet majd. Más megboldogultabb országban egy pedofília botrányba belebukna a kormány itt meg a kolostor szerint lezártnak tekintik ügyet? ja a fidesznél nincs migráns. Csak jó migráns? Nincs pedofília. Csak jó pedofília? Nagy kérdések ! És kimosdatják magukat szappannal csak, hogy ez a szappan rohadtul penészes és így sajnos az illat helyett szagos a vele való kimosdatás pedig a szappan penészessége és szagossága miatt egyre nagyobb büdöset áraszt főleg színfalak mögött a „hónaalj alat”t fidesz elvtársak”. A két tábor között maga a fidesz keltett ekkora szakadékot ahol a közhangulat válságba ahol kíméletlen a közéleti fidesz szereplők viselkedése ami miatt sokan rossz légkört éreznek és egyre többen szavaznak a „lábukkal” vagyis elmennek tőlünk megboldogultabb országokba akiket a hazaszeretet már csak látogatóba vonzz haza majd visszamennek külföldre hazalátogatás után. Mert már elviselhetetlen a morális közhangulat ami válságba süllyedt de nem apátiába mert a tüntetések folytatódnak mindaddig amíg a valódi főfelelős és felelősök le nem mondanak végleg. „Sakktábláról a két „királynőt” levették ezzel azt hitték az ügy lezárva hát nagyon nincs lezárva az ügy ugyanis a sakk táblán a „királyok” a főfelelősök még mindig ott vannak és a többi „bábu” akiknek még nem adtak sakk mattot”.

  5. Névtelen
    2024.02.13. 20:05

    Budapest fővárosi tüntetések idővel lehet le fognak vidékre is terjedni mert nagy a felháborodás a fidesz és kormányának pedofíliabotránya miatt sokan nagyon haragosak és mérgesek joggal mióta kiszivárgott a pedofíliabotrány sokan már a kormány „fejét” az az Orbánt tartják a valódi fő felelősnek. Feltéve kérdést, hogy mi folyik itt vajon? Pedofíliakimosdató fidesz kormány? Ezen pedofília botrányt követően is még fidesz és kormánya még mindig a helyén van? Persze, hogy a helyén mert részükről teljesen lezártnak tekintik az ügyet. Hát marhára nincs lezárva az ügy. Már „mosdatja ki magát a kolostor malac”? Hát ez nem ilyen egyszerű.

  6. András
    2024.02.14. 13:52

    B@log püspök bár részese volt a kegyelmi kérvénynek, de szerinte Novák a hibás és ő marad püspök. Azért vállalja a felelősséget, igazi keresztény. Gusztustalanok

    • luteriánus
      2024.02.14. 15:20

      nem minden református ért egyet ezzel hidd el

  7. BANDINER
    2024.02.14. 18:24

    akkora szükség van erre a tehetségtelen kámtuderidöm and nyúzik trash rapperre mint egy zsák lepkexxxxarra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük