Skip to content

Bocsássák el azt az embert (ha van olyan), aki Miskolc közlekedési lámpáinak összahangolásáért felel. A nap

Bocsássák el azt az embert (ha van olyan), aki Miskolc közlekedési lámpáinak összahangolásáért felel. A nap

Korábban írtuk

Elkurtuk -jelentette be a miskolci városvezetés

Elkurtuk -jelentette be a miskolci városvezetés

A Kriza korszak elfuserált ötletei közé közé tartozik a Dayka átkötés.

Miskolc város vezetése azzal bízta meg az önkormányzat szakembereit, hogy vizsgálják meg a Dayka-átkötés környékének és a kapcsolódó utcák forgalmi rendjének esetleges módosítási és felülvizsgálati lehetőségeit.  Az önkormányzat közlekedési szakembereinek észrevételei alapján, a  lakossági jelzéseket és kéréseket is meghallgatva történik majd a vizsgálat, annak érdekében, hogy a közlekedés valamennyi részvevő számára a lehető legmegfelelőbb legyen.

A Dayka-átkötés egyik csomópontjában, a Dayka és a Hunyadi utcák kereszteződésében korábban, szintén lakossági jelzéseknek megfelelően már történt egy módosítás. Ott az egyik kanyarodást is szabályozó közlekedési lámpa szabad jelzésének idejét hosszabbították meg, hogy több autó „férjen át” a zöld jelzésen, és ezáltal dinamikusabbá váljon a közlekedés.

Fotó. Kishonty Zsolt művészettörténész ötlete

Fotó: Vietnam . 70-es évek

Zsolt Kishonthy

 
Lehetne megoldás erre a csőd közeli helyzetre, még a sok-sok elpocsékolt pénz ellenére is.
Legyen egyirányú, két sávban kifelé a Rácz György utca és egy sávon a Kálvin János is, vezesenek rá a két sávos petőfi S utcára. Innen lehessen újra kihajtani a villamos mellé a Hunyadi utcára, a Petőfi Sándor utcán két sávban lehessen kifelé hajtani a Szinva bal partján (ide minek buszsáv, vagy parkoló?) ez belevezetne egyenesen a déli 4 sávos tehetmentesítőbe. És persze lehessen balra kanyarodni a villamos mellé a Hunyadi utcán, vagy tovább a Kishunyadra, vagy még tovább, a Vologda útra. (Most még itt sincs balra kanyarodás)

És persze bocsássák el azt az embert (ha van olyan), aki Miskolc közlekedési lámpáinak összahangolásáért felel, mert ami van, az katasztrófális. Fő utak zöldhullámát rendre megakasztják kis mellékutak lámpái, amiknek tök mindegy, mikor lenne zöld, vagy piros, ellentétben egy főút zöld hullámával. Ez egy harmadéves informatikai feladat az egyetemen. Persze lehet, hogy akik mindezt kitalálták és tervezték, azoknak nincs is autójuk.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.10. 07:30

    Miskolc mindig is tele volt olyan lámpa beállítással (évtizedek óta), ahol teljesen feleslegesen várakoztatták a közlekedőket. Gondolom, az a cél, hogy csak fogyjon a benzin, jó bevételi forrás az az államnak. Most, választások előtt ez (is) hirtelen kurva fontos lett.

    1
    0
  2. Névtelen
    2024.02.10. 07:36

    Azért minimum tökönrúgást érdemelnének azok, akiknek a közlekedési lámpák összehangolását ??? kellene
    megoldania!
    Azért kíváncsi lennék melyik osztályon dolgoznak ezek a tehetségtelen hülyék!

  3. Névtelen
    2024.02.10. 10:19

    Van annak valami diszkrét bája, amikor hozzá nem értő dilettáns hülyék basztatják a szintén hozzá nem értő dilettáns hülyéket….

  4. Névtelen
    2024.02.15. 13:00

    Pont ez a baj, hogy egyáltalán nincs ilyen szakember Miskolcon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük