aHang sajtóközlemény: “Több tízezer ember tiltakozása most célba ért, de nem állunk le!”

A mai napon lemondott Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. Az aHang oldalán több mint 22 ezer ember követelte az államfő távozását, és üzenték meg a kormánynak, valamint az Országgyűlés tagjainak, hogy a köztársasági elnök cselekedetére nincs bocsánat! Az ügy súlyát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy napok alatt érte el az aHang petíciója ezt a számot.

“A hatalom átlépett egy vörös vonalat. Azt hitték, bármit megtehetnek következmények nélkül, de az emberek tiltakozása ezúttal célba ért. Novák Katalin azonban csak a jéghegy csúcsa, mindenkinek, aki részt vett ebben a szégyenteljes cselekedetben, távozni kell a közéletből. Mert arra, amit tettek, nincs bocsánat!” – foglalta össze az ügy kapcsán Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

A tegnapi napon az aHang több szervezettel közösen demonstrált, hogy megmutassák, elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan, ami történt. A szervezet a közleményében azt is kiemeli, hogy Novák mellett az elnöki kegyelmet ellenjegyző Varga Juditnak is távoznia kell a közéletből, és mindazoknak is, akik tudtak erről a döntésről.

Az aHang azzal zárta a közleményét, hogy ez az ügy ismételten rávilágított arra, hogy kizárólag akkor lehet nyomást gyakorolni erre a rendszerre, ha minél többen és minél hangosabb állunk ki. A szervezet folytatni fogja a tiltakozást mindaddig, amíg minden érintett le nem mond a pozíciójáról.