Skip to content

A Karmelitában állítólag csak “papucsoknak” hívott megafonos arcok. Bohár Dániel videóval jelentkezik

A Karmelitában állítólag csak “papucsoknak” hívott megafonos arcok. Bohár Dániel videóval jelentkezik

Orbán Balázs két nappal ezelőtt még arról beszélt, hogy “tiszteletben tartjuk az államfő döntését”, aztán jött a miniszterelnök és bejelentette, hogy felülalkotmányozzák az elnököt.

Február 2-án, délelőtt fél 11 körül került fel a 444-re az első cikk arról, hogy Novák Katalin 2023 áprilisában a pápalátogatásra hivatkozva kegyelemet adott egy bizonyos K. Endrének. K. Endrét korábban azért ítélték jogerősen 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, mert tudomása volt arról, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, mire megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében a következő szöveggel: „Én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki”. Ezt a hamis vallomást pedig a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel.

Az első- és másodfokú bíróság, majd a Kúria is bizonyítottnak látta, hogy K. Endre kényszeríteni próbálta a rábízott gyereket, és nem csak börtönbüntetés kiszabását rendelte el: öt évre eltiltotta a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek nevelésével, felügyeletével, gyógykezelésével és gondozásával kapcsolatos valamennyi tevékenységétől, és négy évig a közügyekben sem vehetett volna részt – de Novák Katalin ezeket a mellékbüntetéseket is elengedte neki. Hogy miért, azt nem tudjuk, a köztársasági elnök ugyanis nem indokolta a döntését.

A köztársasági elnök hivatala bő öt órával később reagált először a hírre. “Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség. Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet” – írták, hozzátéve, hogy konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudnak részletes tájékoztatást adni.

A kormánymédiában eközben egy szó sem esett az egész botrányról, és a Magyar Távirati Iroda is mélyen hallgatott az ügyről. Egészen estig, amikor is a Magyar Nemzetben megjelent egy névtelen írás, amiben K. Endrét mentegették, a cím: „Álhír, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnözőnek kegyelmezett meg”. Ilyet természetesen senki sem állított. A furcsa rendőrnyelven fogalmazott cikkben koncepciós eljárást, nehéz sorsú erdélyi családot emlegetnek. Másnap már arról írt a Magyar Nemzet, „Novák Katalin bemutatja, hogyan kezdődött a mozzarellagyártás Magyarországon + videó”.

Hétfőre aktivizálták magukat az ellenzéki pártok: a Momentum tüntetést hirdetett péntekre a Sándor-palotához, a DK és az MSZP bejelentette, megfosztási eljárást kezdeményeznek, ezzel párhuzamosan pedig a Mi Hazánk Mozgalom TikTok-oldalára feltöltött videójában a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra arról beszélt: törvényt módosítanának annak érdekében, hogy „a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetében egyetlen érintett se kaphasson elnöki kegyelmet” – ez később még fontos lesz.

Ugyanezen a napon a hvg.hu-n arról írtunk, „ha nincs ellenjegyzés, nincs kegyelem”. Varga Juditnak óriási szerepe volt abban, hogy K. Endre kijöhetett a börtönből, igazságügyi miniszterként ő ellenjegyezte a köztársasági elnök döntését. Varga azóta sem szólalt meg az ügyben.

A pedofilügy ötödik napján vagyunk, Novák Katalin szót kér, és gyakorlatilag elismétli azt, amit a hivatala kommunikált a botrány kirobbanásakor. Szerinte politikai kampány zajlik, “az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is”. Hozzátette: “Együttérzek a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel még hatékonyabban a pedofíliával szemben, annak partnere vagyok most is, és az leszek a jövőben is”.

Pár órával később megszólalt az ügy másik főszereplője. A 444 megtalálta K. Endrét, aki meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott, gyakorlatilag az összes kérdésre azt válaszolta, hogy nem kíván nyilatkozni. A kegyelmi kérvényéről azért nem akart semmit mondani, mert állítólag nem ő írta. Arra sem válaszolt érdemben, hogy jogosnak tartja-e a kegyelmet. “Nem tudom azt, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük. De erről nem fogok nyilatkozni. Nem szeretnék nyilatkozni” – mondta.

Még mindig február 6-a, de már a kora esti órák – a botrányt, kirobbanása óta előszőr, kommentálja egy kormánytag, egész konkrétan Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója épp a háromnapos sopronbánfalvai kihelyezett kormányülésről igyekezett egy győri könyvbemutatóra, amikor sikerült szóra bírnunk. Orbán Balázs kijelentette, hogy a kormány tiszteletben tartja a köztársasági elnök döntését. Szerinte ez egy jogi mérlegelési kérdés.

Azt mondta, furcsának tartja azt a politikai balhét, amit “főleg azok csinálnak, akik egyébként az általunk beterjesztett pedofilok ellen javasolt törvénymódosítást leszavazták”. Arra a kérdésre, tudnák-e támogatni azokat az ellenzéki törvénymódosítási javaslatokat, melyek azt kérik, hogy legyen nyilvános a kegyelmi döntések indoklása, valamint pedofilok segítőinek ne lehessen kegyelmet adni, Orbán Balázs annyit mondott: “Ez egy több mint 30 éves alkotmányos eljárás, de ha erre van módosítási szándék, akkor érdemes felülvizsgálni, és beszélni róla.”

A miniszterelnök politikai igazgatójának rövid nyilatkozata tartalmában egyezett azzal, amit nem sokkal korábban Kocsis Máté fideszes frakcióvezető posztolt a Facebookra: “Az a baloldal nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben”. Ráadásul “ugyanez a baloldal az is, amelyik ma is beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba, nyugati szövetségeseikkel együtt pedig megtámadták a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényünket a brüsszeli fórumokon”.

Novák ügye láthatóan védhetetlen, az egyetlen út a támadás.

Ezen a ponton érkezett meg az orbáni médiabirodalom legalja a buliba, a Karmelitában állítólag csak “papucsoknak” hívott megafonos arcok. Bohár Dániel videóval jelentkezik: “Ezt tette a baloldal a magyar gyerekekért: A nagy semmit! A gyermekeink ellen viszont nagyon sokat…”. Trombitás Kristóf röviden elmondja, “miért hallgasson, de egészen mélyen a baloldal a gyermekvédelemről!”. És így tovább.

A független sajtó tovább üti az ügyet, február 7-én megtaláltuk Novák Katalin egy újabb kegyelmi döntését, ezúttal egy „közbizalmat nagy fokban gyengítő” bűncselekmény ügyében. (Egy bíróságon volt takarító egy nő, de titokban rendszeresen felbontotta, majd visszazárta a bírósági leveleket, feltúrta a bírók asztalán az iratokat, és le is fényképezte azokat. 1 év 10 hónap börtönt kapott, Novák tavaly februárban kegyelmezett meg neki.) Mindeközben közvélemény-kutatók már azt monitorozzák, le kellene-e mondania a köztársasági elnöknek, vagy elég lesz szigorítani a kegyelmi eljárásokat.

Február 8-a délután kiderül, hogy elsőre az utóbbit választották, Orbán Viktor ledobta az atomot: “Bejelentés a kegyelmi jogról szóló vitával kapcsolatban. Hamarosan!” Nem sokkal később rövid videóban jelenti be a miniszterelnök, hogy benyújtott egy alkotmánymódosítást, “ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson”. A „papucsok” helyeselnek. „Ezt így kell!” – kommenteli Orbán posztja alá A kopasz aki oszt. „Köszönjük” – írja Apáti Bence hivatalos oldala. Déri Stefi: „Helyes! Nincs mentség! A legszigorúbb büntetés jár a pedofíliáért!”. Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő: „🇭🇺”.

Orbán Viktor gránitba faragta, hogy Novák Katalin megbocsáthatatlant hibázott, és célba ért egy újabb Mi Hazánk-os alkotmánymódosítás. Orbán Balázs két nappal ezelőtt még arról beszélt, hogy “tiszteletben tartjuk az államfő döntését”, most pedig felülalkotmányozzák.

Így néz ki, amikor nem a Fidesz uralja a pillanatot. Utoljára az orosz-ukrán háború kitörése után láttunk ilyet, amikor pár napig keresték a fogást a témán, mérték a közvéleményt, aztán előálltak a „béke, biztonság” szlogennel. Kérdés, ezúttal elég lesz-e annyi, hogy Orbán Viktor kiáll és bejelenti, hogy „pedofil bűncselekmény esetén nincs kegyelem”.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.09. 08:17

    ahogy az ügyészek muslicának hívják a mezei közrendőrt, kb ezt gondolják az átlag „elnök urunkat tudnám jobban segíteni” képzésre jelentkező figurákról…

    2
    1
  2. Névtelen
    2024.02.09. 10:28

    Csótányok.

    3
    1
  3. Névtelen
    2024.02.09. 12:51

    Ezek legalább tökös legények….Ti meg Gurmai módjára csak futkoráztok előlük.

    1
    3
    • Névtelen
      2024.02.09. 13:58

      Töketlenek ők, hidd csak el! Szánalmas seggnyalók! 🙂 🙂 Akárcsak te, kisfiú! 🙂 🙂

      3
      1
    • Névtelen
      2024.02.09. 13:59

      Azt, hogy ki futkorázik ki elől, unkább ne feszegesd, mert nagyon pofára esel!

      2
      1
  4. Névtelen
    2024.02.09. 13:29

    Milyen törvény, milyen beengedés? Látom, mekkora safe space az óvoda, macskabaszók is dolgozhatnak bent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük