Veres: A város köteles közgyűlésen megtárgyalni az egyértelműen törvényt és Alaptörvényt sértő előterjesztéseket
‼️Alantas támadást indított a helyi Fidesz-KDNP Miskolc városa és a város cégeinek működése ellen.‼️
❌A Fidesz-KDNP képviselőcsoport rendkívüli közgyűlési ülés összehívását kezdeményezte, ahol különböző törvényeket, sőt magát az Alaptörvényt is sértő előterjesztés-csomagot szerettek volna elfogadtatni, amelyek célja, hogy a város működését megbénítsák, hogy kárt okozzanak a város gazdálkodásának.
👉Tudni kell, hogy ezeket a jogszabályellenes előterjesztéseket csakis akkor tudta volna elfogadni a testület, ha csakúgy, mint legutóbb decemberben, a helyi fideszes képviselőkkel együtt szavaznak a Demokratikus Koalíció és az LMP miskolci képviselői. Decemberben úgy tűnt, a Fidesz-KDNP, a helyi DK és a helyi LMP vezetése arra szövetkezett, hogy együtt, közösen, politikai céloktól vezérelve tesznek keresztbe Miskolcnak.
🚫Városvezetőként nem hagyhatjuk, és nem hagyjuk, hogy Miskolc közgyűlése elé törvénysértő határozatok kerüljenek, nem hagyjuk és nem hagyhatjuk, hogy Miskolc, a miskolciak öncélú politikai csatározások céltáblái legyenek. Minden felelős politikai pártnak érdemes volna újra átgondolnia, mire esküdtek fel helyi képviselői, mire hatalmazták fel őket a választók.
✉️➡️A Kormányhivatal felé megtettük a törvényességi észrevételeinket, és megfogalmaztuk azt is, a Fidesz-KDNP indítványa megtárgyalásra alkalmatlan volt, ezért nem hívott össze eddig a város vezetése ebben a tárgyban rendkívüli közgyűlést.
📌A Kormányhivatal ma érkezett levelében – mindezek ellenére – kitart amellett, hogy a város köteles közgyűlésen megtárgyalni az egyértelműen törvényt és Alaptörvényt sértő előterjesztéseket.