TikTok Bandiról már a Index is ír

Hollósy Andrásék eddig már több mint egy tucat autó elszállítását intézték el így, s bár a KDNP politikusa a feladatot személyes missziójának tekinti, azt elismerte, hogy a tömegközlekedés szolgáltatási színvonalának rendbetétele, a közbiztonság és a köztisztaság mielőbbi javítása, valamint egy élhető jövőképpel rendelkező Miskolc felépítése is fontos cél.

MINTHA A RONCSAUTÓKRA SZERENCSEHOZÓ TALIZMÁNKÉNT TEKINTENÉNEK A MISKOLCI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS ÉRDEKELTJEI.

Legalábbis erre utal, hogy a roncsautók elszállításának tematikáját a másik oldal is elkezdte használni. A baloldali összefogás (Velünk a város) frakciójában helyet foglaló Erdei Sándor (alias Rokker Zsoltti) képviselő is fontosnak érezte, hogy bekapcsolódjon a kutatómunkába. Roncsautó-kommandójuk eredményeiről több posztot is írt közösségi oldalán.

Ha számos egyéb fontos várospolitikai kérdésben (akkumulátorgyár, közösségi közlekedés, foglalkoztatottság, panelprogram) komoly viták is vannak, roncsautóügyben széles körű az egyetértés. Hegedűs Andrea a jól dokumentált akciókról azt mondja, minden törekvés, ami azt a célt szolgálja, hogy a város közterületei rendezettebbek legyenek, fontos a miskolciak számára.

Autós Taigetosz

A patakmederbe lelökött roncs példája jól jelzi, hogy a tulajdonosok számára a roncsautók megfelelő kezelésének költsége gyakran meghaladja magának az autónak az értékét, s amennyiben nem azonosítható be a tulajdonos, úgy – a fellelés helyétől függően – vagy a rendőrség vagy az önkormányzat, országos közúthálózat esetében pedig a Magyar Közút viszi el, azaz végső soron közpénzen oldódik meg a probléma. A politika érdekeltjei az ezen roncsok eltávolításában rejlő népszerűségszerző lehetőséget ragadják meg.

Az önkormányzat a megtalálásuk (bejelentés) után a roncsjárműveket miskolci esetekben egy erre elhatárolt telephelyre szállíttatja, s a tárolásukról és őrzésükről is gondoskodik, amit a városi rendészet költségvetéséből finanszíroznak.

A RONCSOKAT EGY IDŐ UTÁN AZTÁN VAGY ELADJÁK, VAGY PEDIG FÉMHULLADÉKKÉNT VÉGZIK.

index.hu