Teljesen megújult a miskolci METRO áruház. A munkálatokat az elmúlt év végén alakították át, a hivatalos átadót pedig csütörtökön tartották meg – számolt be róla a Minap.hu.

Szopkó Tibor alpolgármester a METRO munkavállalóihoz és partnereihez fűződő jó viszonyát méltatta. „Egy nagyon erős csapata van és volt mindig is a miskolci áruháznak, erre legyenek büszkék, beszéljenek róla, fejlesszék, használják. Ez az egyik legnagyobb érték, mert tényleg minden rendszerben – legyen az társadalmi, vagy gazdasági rendszer – a legnagyobb érték az ember” – mondta.

A városvezető szerint legalább ekkora érték a partnerség, amit az elmúlt évtizedekben a METRO a vevőivel kialakított. „Ha a sikert mérőszámokkal mérjük, akkor a megnyitón megjelentek magas száma mutatja a miskolci METRO, a nagy múltú kereskedőváros egyik kiemelten fontos szereplőjének értékét” – hangsúlyozta.

Balogh Zoltán áruház- és vonzáskörzeti igazgató szerint azért vártak eddig, mert a felújítási, átalakítási munkák után arra koncentráltak, hogy partnereiket megfelelő körülmények között tudják kiszolgálni a karácsonyi szezon idején. Kiemelte, a munkálatok egy része ráadásul át is húzódik erre az esztendőre, így például a LED-es világítás kialakítása és a hűtőrendszer komplex felújítása is idei feladat. Hozzátette, az energiahatékonyság jegyében tervezik napelemes rendszer telepítését is.

Az áruházlánc még 2021-ben nemzetközi szinten döntötte el, hogy leszámol a hipermarket-jelleget sugalló külsőségekkel és visszatér nagykereskedelmi gyökereihez, vagyis a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi vásárlókra koncentrál – ezt már Kápolna Beáta beszerzési igazgató, a vállalat igazgatótanácsának tagja hangsúlyozta az átadón. Mindezt viszont a 21. századhoz méltó körülmények között kívánják folytatni.

Bár a fejlesztés mindegyik területet érinti, a külső szemlélő számára az áruházak és a vevőterek átalakulása a leginkább szembetűnő. Az átadón a megyei közgyűlést Szabó Gergely alelnök, Miskolc városát pedig Szopkó Tibor alpolgármester képviselte. Szabó Gergely úgy fogalmazott, a METRO 1996-ban nyitotta meg a miskolci áruházát, ami akkori igazi kuriózum volt a térségben.