Skip to content

Mi történt? DVTK. Kuznyecov Szergej távozik

Mi történt? DVTK. Kuznyecov Szergej távozik

Senki nem lehet fontosabb a klubnál – Kuznyecov Szergej távozik

Kuznyecov Szergej távozik Diósgyőrből, a csapatot Debrecenben Simon Miklós a DVTK LSA szakmai igazgatója irányítja az OTP Bank Liga 18. fordulójában.

 

– Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni – mondta dr. Magyar Mátyás, a klub tulajdonosa.

– Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért – folytatta a tulajdonos. – Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.

– A DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen nőtt – szögezte le, – és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges. A csapat az előző bajnokság végén visszatért az élvonalba, hiszen rekord pontszámmal nyertük meg a Merkantil Bank Ligát, és idén a célkitűzéseknek megfelelően szerepel a az OTP Bank Ligában. Kijelenthetjük, a DVTK költségvetése, a klub idei céljai és a csapat őszi teljesítménye összhangban áll egymással.

– Mi két lábbal a földön állunk, ismerjük a magyar futball realitásait, a magyar futballt körülvevő gazdasági környezetet. Tudjuk, hogy melyek a DVTK hosszútávú érdekei, céljai. Ezek alapján határoztuk meg a célkitűzéseket, és ezek alapján tartunk megfelelő szinten az építkezésben.

– Köszönjük Szergej Kuznyecovnak a klubért tett erőfeszítéseit és munkáját, a Merkantil Bank Ligában szerzett aranyérmet. További sok sikert kívánunk neki! – zárta szavait dr. Magyar Mátyás.

– Kuznyecov Szergej személyében egy fiatal edzőnek adtunk bizalmat, aki Diósgyőrben érte el első sikereit, ám az elmúlt időszakban láttuk a jeleit annak, hogy nem egy irányba tartunk. És a szurkolók számára láthatatlan hétköznapok során ezek a jelek egyre erősödtek – tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. – A keretet nyáron és télen is vele egyetértésben erősítettük meg, jöttek az eredmények is, ám a helyzetet ez nem oldotta meg, ezért a váltás mellett döntött a klubvezetés. Én is köszönöm szépen a közös munkát, a közös sikereket, és sok sikert kívánok a további karrierjéhez!

A csütörtöki edzést Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója vezeti, és az OTP Bank Liga 18. fordulójában Debrecenben is ő ül a kispadra – tájékoztatott a sportigazgató.

Kuznyecov Szergej 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, és az első idényben 33 bajnokin ült a DVTK kispadján, és csapatával aranyérmet nyert a Merkantil Bank Ligában. Ezt követően az élvonalban 17 mérkőzésen irányította a piros-fehéreket, és a 7. helyen zárta az őszi szezont. További pályafutásához sok sikert kívánunk!



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.31. 20:41

    Minden jót DVTK! Szeptemberben üdv ismét az NB II-ben!

    3
    1
  2. nevtelen
    2024.01.31. 21:11

    Végre…sosem volt idevaló. Egy nagyképű, önző tucatedző, aki alá odavásároltak egy csapatot, de lófaszt sem ért a focihoz. Besértődik, ha az ellenfél nyer, bírálta a taktikájukat, úgyhogy jó hogy eltakarodott a picsába.

  3. Névtelen
    2024.01.31. 21:43

    csak azt kell figyelni hol bukkan fel ezután…

  4. Névtelen
    2024.01.31. 22:34

    odincov kapus erőltetésbe a gyászba, az összes komoly meccset elvesztettük a favorit kapusával, senticet meg elüldözte.
    borítékolható volt a nagyképűségnek ára van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük