Skip to content

Két fontos részletben is ellentmond magának Bayer

Két fontos részletben is ellentmond magának Bayer

Stumpf András is megerősítette Bayer Zsolt nagyapjáról tett ellentmondásait

A publicista 8 év év különbséggel másképp emlékezett rá, mennyire ismerte a nagyapját, és hogy kikérte-e róla az iratokat.

„Ahogy mindig minden alanynak, megjelenés előtt Bayer Zsoltnak is elküldtem az interjú szövegét. Ő visszaküldte. Az a változat jelent meg, amit visszaküldött, benne a kikért és lakásában őrzött iratokra vonatkozó mondatokkal” – válaszolta Stumpf András újságíró, amikor a Telex a 2016-os, Mandineren megjelent Bayer Zsolt-interjúról kérdezte. Ebben az interjúban ugyanis a publicista olyan kijelentéseket tett, amelyek ellentmondanak az Ungváry Krisztiánnak címzett válaszában foglaltaknak.

Ungváry Krisztián történész kutatást végzett, amelyben részletesen leírja, hogyan lett Bayer nagyapja, Gyimes Károly már a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője a nyilas pártnak Kiskőrösön. Gyimes a holokauszt idején gettóorvosként hüvelyi motozásra tanította be a kiskőrösi gettó személyzetét, majd a háború után önként jelentkezett az ÁVH-nál, és besúgónak állt.

A publicista hétfőn a Magyar Nemzetben reagált Ungváry kijelentéseire, amint azonban korábbi írásunkból is kiderül, két fontos részletben is ellentmond magának Bayer, amikor a nagyapjáról beszél. Íme ez a két részlet:

Mennyire ismerte Bayer a nagyapját?

2024. január 29. (Bayer Zsolt  Magyar Nemzet):

„Gyerek voltam, amikor elment, s ameddig élt, évente kétszer találkoztam vele. Egyszer húsvétkor, egyszer nyáron a Balatonon, amikor kibérelt Fenyvesen egy házat, és ott nyaraltunk mi, unokák.”

„Nagyjából négyéves korától kezdve vannak az embernek emlékei, így én ezzel a nagyapámmal – minden kivételt is beleszámítva – legfeljebb, ha hússzor találkoztam. Ez egy kisgyerek életében semmi.”

„Alig-alig tudtam minderről valamit. Illetve annyit tudtam, amennyit 2016-ban nyilvánosságra hoztam.”

2016. augusztus 16. (Bayer Zsolt  Mandiner)

„Tizenéves koromig jól ismertem. Csupa jó emlékem kötődik hozzá. Messze volt akkor Nagykanizsa, hat óra vonattal, de imádtam. Négyméteres belmagasságú polgári lakás, mindig volt rántott karaj, Balatonfenyvesen ráadásul minden nyáron bérelt a nagypapa egy nyaralót, ott voltunk vele mi, unokák… Csodás.”

Kikérte-e az iratokat a nagyapjáról?

2024. január 29. (Bayer Zsolt  Magyar Nemzet):

„Tévedés, hogy kikértem volna a nagyapámra vonatkozó iratokat, soha nem kértem ki. (…) Azt hiszem, könnyen ellenőrizhető, jártam-e a történeti hivatalban s kikértem-e a nagyapámra vonatkozó iratokat. Ismétlem: nem. (…) Nekem ez a két levél állt rendelkezésemre, s két jelentés, melyeket nagyapám írt besúgóként, immár a kommunista titkosszolgálatnak.”

(Igaz, ugyanitt hozzáteszi: „ez már 2016-ban is tévesen jelent meg, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, ahogy más sem”.)

2016. augusztus 16. (Bayer Zsolt  Mandiner)

„Aztán kikértem az iratokat. Bizony, volt ára annak a főorvosságnak. A nagyapámat beszervezték. III/III-as volt. Haláláig. Itt vannak a jelentései, kikértem őket a Történeti Hivataltól.”



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



18 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.31. 10:29

    Hát, ha ezt a CEU kutatói mondják 😂😁🤣😃😀

    1
    2
    • Névtelen
      2024.01.31. 11:09

      Perelj Zsolti, ne a pofád járjon…

      6
      1
      • Névtelen
        2024.01.31. 13:10

        minek? csak főjetek saját levetekben.
        tereljetek KariGeriről
        A Zsolti , egy szociológus után még főpolgármester is lehet 3-4 tehetséges alpolgármesterrel

        Kint az EU-ban csak úgy őrjöngenétek. 😁😂😁😀 Non-stop szilveszteri kabaré lenne.

        Még az Ungváry ruhaszalon termékeire is megindulna a kereslet.

        1
        4
        • Névtelen
          2024.01.31. 20:18

          Alany állitmány tárgy.Ezek egy magyar nyelven írott mondat ismérvei…Legközelebb próbáld így öleb…:):);)

          3
          1
          • Névtelen
            2024.02.01. 16:58

            Na ne, Okostelefonkaka! Nem értem minek hőbörögsz, mikor még egy muslica is a földbe döngölne egy szellemi vetélkedőn! 😛

          • Névtelen
            2024.02.01. 17:35

            Nézd már oda a Kenellakó! Nagyon fáj, hogy Kövér Lackó gazdád után , most debiltársad bayezsocó orrát is kifújta? :)::):) Ezért nem kellett volna megszakitanod a moslékzabálást:

            „Valahol azonban megértem Kövér Lászlót. Bizonyára súlyos lelki terhet jelent számára az, hogy felmenői maguk is Szamuely lelkes hívei voltak. Nem csak az MSZMP tagjaiként és 1919-es vöröskatonaként tettek így. A rendszerváltás után Kövér szülei a pápai MSZP alapszervezet sorait erősítették, egyik nagybátyja pedig a Thürmer-párt híve lett. Mindez Kövér magánügye is lehetne, ha elfojtásait, családi komplexusait nem terjesztené ki mindenkire, akinek az övétől eltérő véleménye van.”

  2. Névtelen
    2024.01.31. 12:46

    Közben xgvoltak a saját kapcsolatai az orosz maffiaállamhoz Semion Mogilevich, az orosz maffia úgynevezett Brainy Donja révén, aki állítólag globális bűnügyi csalások széles skáláját szervezte meg, gyakran Budapestről dolgozva, és most ismét a hírekben szerepel, vérdíj van a fején. Április 6-án a Külügyminisztérium transznacionális szervezett bűnözés elleni jutalomprogramja az FBI-jal együttműködve 5 millió dolláros jutalmat tűzött ki a letartóztatásához és/vagy elítéléséhez vezető információkért, „mivel állítólag részt vett egy olyan rendszerben, amely több mint 150 millió dollárt csalt ki befektetők ezreitől.”

    A pénzmosás terén különösen híres Mogilevich és hálózata különösen sikeres volt abban, hogy a szervezett bűnözésből származó forrásokat felhasználva elnyerje a hatalom kegyeit. Még 1984-ben David Bogatin, egy orosz maffiózó, aki kapcsolatban állt Mogilevichcsel, találkozott Donald Trumppal, és milliókat mosott tisztára Trump ingatlanjain keresztül, öt különböző lakást vásárolt a Trump Towerben.

    Ezen túlmenően, amint arról a House of Trump és House of Putin című könyvemben beszámoltam, Orbán Viktor kapcsolatai az orosz maffiával egészen 1994-ig nyúlnak vissza, amikor Mogilevich állítólag a szervezet bűnügyi műveleteinek széles skáláját felügyelte: fegyverkereskedelem, bérgyilkosságok, kábítószer-kereskedelem, részvénycsalások, zsarolás, szexkereskedelem és sok más, nagyrészt Budapestről kiindulva. Mogilevich sikeréhez kulcsfontosságú volt, hogy szoros kapcsolatokat ápolt a posztszovjet világ hatalmasságaival, köztük Magyarországgal.

    Ennek a hálózatnak a szolgálatában Mogilevich állítólag megszervezte azt is, hogy egy régi munkatársa, Dietmar Clodo, akit kábítószer- és fegyverkereskedés gyanújával már köröztek, hogy egymillió német márkát adjon át a magyar politika egyik feltörekvő fiatal sztárjának, akit arra utasítottak, hogy egy bőröndben vegye át a pénzt. Tekintettel magyarországi tevékenységének nagyságrendjére Mogilevich biztos akart lenni abban, hogy a hatóságok félrenéznek. Ez védelmi pénz volt.

    Ahogy Clodo visszaemlékezett, amikor a férfi megérkezett, nem akart bejönni a házba. Azt mondtam neki: „Figyelj rám! Nálam van az az átkozott pénz egy bőröndben. Nem akarok kimenni az utcára a bőrönddel. Ha nem hajlandó bejönni, visszaadom Mogilevich úrnak. Nem érdekel.”

    Clodo persze nem magyarázta meg, hogy miért akarja valójában, hogy az ügyletet beltérben bonyolítsák le – nevezetesen, hogy egy rejtett kamera rögzíti az átadást.

    Clodo akkor még a küszöbére érkező fiatal magyar nevét sem tudta, de kiderült, hogy Orbán Viktor volt az, a Fidesz, Magyarország jobboldali populista pártjának tagja. Orbán 1998-tól 2002-ig, majd 2010-től napjainkig miniszterelnök volt. Orbán egész pályafutása elején, sőt, még az 1998-ban kezdődő első miniszterelnöki ciklusában is meglehetősen szabadon bírálta a Kremlt, és más európai kormányokat Moszkva bábjaiként ítélte el. De 2009-ben hirtelen megfordult, és Putyin egyik legfontosabb apologétájává vált.

    És mi állt Orbán drámai fordulatának hátterében? Oroszországban 2008-ban Semion Mogilevichet adócsalás vádjával bebörtönözték, és kétségbeesetten ki akart szabadulni. Dietmar Clodo szerint, ahogyan először erről Anasztaszija Kirilenko számolt be a The Insider oldalán Mogilevich ekkor átadja azokat a videókat a Pénzügyi Stabilitási Tanácsnak, amelyek azt rögzítik amikor Orbán Viktor egymillió német márkát vette át. Ezért cserébe a Kreml Mogilevichet szabadon engedi.

    Más szóval, Mogilevichnek köszönhetően Putyin pontosan ott tartotta Orbánt, ahol akarta. „Mi történt Orbánnal ilyen rövid idő alatt?” – tette fel a kérdést a The Insider egy olyan történetben, amelynek főcíme világos választ adott: „Egy bőröndnyi készpénz a Solntsevo maffiától: Putyin kompromittáló videója a magyar vezetőről.”

    2
    1
  3. Névtelen
    2024.01.31. 13:03

    nyomjátok ezeket az ősi rágalmakat

    kellenek az ötödik kétharmadhoz

    soros fizeti

    Nagyjából 6 találat (0,36 másodperc)

    Garai-Édler Eszter

    „Kanadai Magyar Hírlap
    https://kanadaihirlap.com › author › eszteredler
    2022. ápr. 23. — Közben Orbánnak megvoltak a saját kapcsolatai az orosz maffiaállamhoz Semion Mogilevich, az orosz maffia úgynevezett Brainy Donja révén, aki …”

    1
    2
  4. Névtelen
    2024.01.31. 13:13

    nem megy az időskála a cuclibnek.

    mi van, ha 2017-ben, kérte ki?

    1
    2
    • Névtelen
      2024.01.31. 20:16

      Akkor miért tagadta le 2024 ben?
      Te meg a szövegértéssel.nem.boldogulsz igaz szolga?

      5
      1
  5. Névtelen
    2024.01.31. 13:21

    Sima ügy:
    A beszervezők angyalok
    A beszervezettek, a megzsaroltak, a rettegésbe taszítottak , na, azok ördögök.

  6. Névtelen
    2024.01.31. 13:24

    „Helyes… A politikailag tehetetlen ellenzék, már nem politikusokkal, hanem médiaszemélyekkel foglalkozik. „

    1
    1
    • Névtelen
      2024.02.01. 06:29

      És még ezt is másolnod kellett valahonnan?Vannak problémák a cselédsoron…:):)-)

      3
      1
      • Névtelen
        2024.02.01. 15:29

        Önálló gondolatot ne várj egy fideszes médiacsicskától. Ha lenne neki ilyen, akkor nem alkalmazná a Megafon!

        2
        1
  7. Névtelen
    2024.01.31. 13:30

    Basszus!
    Mán a hős keszthelyi kislány a zseniális művésznő is megszólalt:

    „Ő most a fő célszemély, aki ugyan egyetlen szavazatot sem vesz el a Fidesztől ezzel az egésszel, hiszen a manipulált, lebutított, megnyomorított szektatagok fel sem fogják, miről van szó, csupán a tőle megszokott alapossággal halad a szakmai értékrendje és lelkiismerete által kijelölt úton, mégis borítékolható, hogy a Bayer-i és egyben NER-egó helyreállítására tett kísérletek során számos támadást fog kapni.

    Ami pedig majd róla pereg le pont úgy, ahogyan a Fidesz-táborról a tekintélyszemélyre öntött valóság.”

    Bálint Natália. – Oszd meg bátran!”

    1
    1
  8. Névtelen
    2024.01.31. 13:41

    „hüvelyi motozást tanította,”

    Húúúúúúúúú! Wazze

    Ezt még Móriczka is tudja, minek ehhez főorvos?

    NEM KEREK A TÖRTÉNET

    2
    1
    • Névtelen
      2024.02.01. 18:10

      ugatós baromfideszes incelkém!
      sajnos már az elődeid is akkora marhák voltak mint te, ők is csak a segglukat ismerték ezért kellett őket oktatni hüvelyi motozásra 😀 nektek ez új mert ti buzeránsok vagytok, de így már biztosan érted.

  9. Névtelen
    2024.02.01. 17:54

    ja hazudik ez a bájer, micsoda ez valami bolsi szar kádár ürüléke?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük