Fél Miskolc és Tapolca erre vár. Pinceomlás

Tavaly november elején a Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

A büntetőügy a 2022. augusztusi miskolctapolcai halálos pinceomlás kapcsán indult, a vádlott pedig az a vállalkozó, aki elvállalta a pince kibővítését, felújítását. A kivitelezési munkálatok elvégzésére szóbeli megállapodást kötött három dolgozóval, akik számára azonban nem biztosított megfelelő egyéni védőeszközöket, nem tartott munkavédelmi oktatást, és a pincerészt nem látta el megfelelő dúcolásokkal, megtámasztásokkal. 

Az ügyészség vádirata szerint legalábbis így történtek az események, amelyek a végzetes napon három férfi halálához vezettek, akiket maga alá temetett a leomló, többmá­zsás kőtömb és a vele szakadó pincefödém. Ezt azonban, úgy tudjuk, a férfi tagadja. Információink szerint a védekezését arra alapozza, hogy a három szerencsétlenül járt férfi alvállalkozóként dolgozott neki, így nem az ő feladata lett volna a szükséges védőfelszerelések beszerzése és a megfelelő munkakörülmények kialakítása.

Február végén megtartják a Miskolci Törvényszéken az előkészítő ülést.