Skip to content

„Szép látvány” – viccelődött David Pressman a hírhedtté vált lombkoronasétány közepén állva

„Szép látvány” – viccelődött David Pressman a hírhedtté vált lombkoronasétány közepén állva

Körútja során a nyírmártonfalvai lombkoronasétányt is megtekintette a nagykövet, aki beszélt a svédek NATO-csatlakozásáról is.

Kedden a nyírmártonfalvai lombkoronasétánynál járt David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete – számolt be az RTL.

lombkoronasétány korábban azért került be a hírekbe, mert úgy készültek el az eredetileg erdei ökoszisztéma fejlesztését célzó létesítménnyel egy uniós pályázat keretein belül, hogy a szóban forgó erdőt időközben az utolsó szálig kivágták, és a sétány is inkább egy fahíd. Filemon Mihály fideszes polgármester bruttó 64 milliós uniós támogatást nyert el az ösvény megépítésére, amelyhez bruttó 16 millió forint önerőt is hozzátett. Az építmény miatt Donáth Anna és Hadházy Ákos kezdeményezésére az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálatot indított.

Pressman a lombkoronasétányhoz érve rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen azt mondta: „Meg akartam nézni a saját szemeimmel, hogy miről szólt ez a projekt. Nyilvánvalóan a korrupció fontos téma a Magyarországgal kapcsolatos eszmecserékben.” Szerinte a korrupció rombolja a demokráciát, éppen ezért fontos ügy az Egyesült Államok számára is. A nagykövet lombkoronasétány közepére érve annyit mondott:

Szép látvány!”

 

 

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy a török parlament hamarosan szavaz Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációjáról, a magyar viszont még napirendre sem tűzte a témát, az RTL szerint úgy fogalmazott: „Nem akarok előreszaladni bármelyik parlament bármilyen döntésével kapcsolatban, de annyit elmondok: a magyar kormány határozottan nem hagyott kétséget afelől, hogy támogatja Svédország NATO-csatlakozását”.

A nagykövet szerint a magyar kormány részéről „ugyanennyire tisztán köteleződtek el amellett, hogy nem ők akarnak lenni az utolsók, akik jóváhagyják a csatlakozási kérelmet. A szövetségeink csak annyira erősek, mint amennyire az egymás iránti elkötelezettségünk, és azok az elkötelezettségeink, amelyekhez hűek maradunk. Én már várom, hogy Svédország NATO-tag legyen, és várom, hogy ez hamar megtörténjen” – mondta Pressman.

Amikor a véleményét kérdezték arról, hogy Orbán Viktor találkozóra hívta a svéd miniszterelnököt a NATO-csatlakozás ügyében, úgy fogalmazottt: „Hagynám, hogy a miniszterelnök magyarázza el ezt.”

David Pressman az Igazgyöngy Alapítványnál is járt, Berettyóújfaluban, és bemutatták neki a Toldon zajló pilotprogramjukat is.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



16 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.24. 07:10

    Ez majd így jelenik meg a kipcsakmédiában: Nyírmártonfalva kitűnő fideszes polgármestere berendelte az amerikai nagykövetet, aki el is ment és mindennel meg volt elégedve.

    • Névtelen
      2024.01.24. 08:37

      a fenét…
      Így:
      „Az amerikai politika megértéséhez el kell olvasni egy amerikai zsidó ember, jelesül Jonah Goldberg, Liberálfasizmus című, 2008.-ban kiadott könyvét. Részletesen bemutatja az amerikai „pénzhatalmi” totalitarizmus kialakulását, amelyben liberális eszmékre hivatkozva, pénzügyi eszközöket felhasználva a legbrutálisabb, legvadabb erőszakkal lépnek fel mindenkivel szemben, aki nem az ő nézeteiket támogatja, vagy egyszerűen csak nem elég meggyőzően támogatja… Nincsen barát, ellenség, szövetséges. Egyedül Izrael, dehát azzal az USA gyakorlatilag egy ország….Ugyanolyan vad, és alattomos dühvel lép fel, a „baráti”, de gazdaságilag mégis ellenség Európai Unióval szemben, mint amilyen gátlástalan, alattomos gyűlölettel a „szövetséges”, de a háttérből gyakorolt világhatalmi totalitarizmusukat felismerő, és az ellen fellépő Magyarország ellen. Persze, a „demokrácia jegyében”. Amelynek ki más, mint éppen ők lennének a meghatározói. A harlemi gettóval, Alabamával, az indián rezervátumokkal, a mindmáig törvényesen működő rasszista terrorszervezettel, a Ku-Klux-Klannal, a bírói ítélet nélkül évtizedek óta fogva tarott politikai ellenfeleikkel a hátterükben…………! Ezekhez képest a Szovjetunió törekvései kismiskák voltak, csak a módszereik vehették fel a versenyt a liberálfasisztákéval. Az, hogy a Magyarországon is van egy csorda, amely őket támogatja a saját nemzete ellen, és amelynek a bőgése Washingtonig elhallatszik, nem újdonság. Ez ugyanaz a csorda, amelyik korábban Moszkvába rohangált, akik bőgése akkoriban Moszvának jelentett örömöt. Hazaáruló Quislingek, Petain-ek, Ocskayk mindig és mindenhol voltak. Persze, mindig, és mindenhol úgyanúgy is végezték. Akasztófán….! Ha ezeket a dolgokat átlátjuk, süketek, vakok, de főképpen tökéletesen hülyék lennénk, ha nem ismernénk fel, az amerikaiak Magyarországgal szemben követett céljait, várható lépéseit. A „szövetségesi hűség nevében” pedig felkészületlenül, tétlenül, birka módon várnánk azok beteljesítését. Ennek, a „szövetségesek” között példátlan, botrányos lépésnek az a célja, hogy az egész világsajtó figyelmét hirtelen Magyarországra irányítsák, és a „korrupt, antidemokratikus, totalitarizmusra törekvő magyar kormány elítélésére exponálják. Ez már a magyar nemzet ellen, a kormány megbuktatására, a, a saját embereik hatalomba juttatása érdekében szervezett puccs utolsó felvonásának kezdő eseménye. A második lépés, az országot, de legalább Budapestet megbénító taxisblokád megszervezése is megkezdődött már. A harmadik lépés, a taxisblokád zürzavarában politikai zavargások kezdeményezése, amelyre már lesz egy magyar „Majdan tér”, ahol gyújtogatnak, és a „leszerelt” izraeli kommandósok a tetőkről az emberekre, és a rendőrökre lövöldöznek majd, mint Kijevben….. Ekkor a jön az EU, meg az amerikai szövetséges békét teremteni….. Ezeknek a dolgoknak a különböző elemei már beváltak Chilétől, Ukrajnáig. Csakhogy, Magyarország nem Chile, és nem Ukrajna, de nem is arab kecskepásztorok lakják…. „

      1
      2
      • Névtelen
        2024.01.24. 16:38

        Ember nincs a földön, aki ezt a zagyvaságot elkezdi olvasni!

        3
        1
        • Névtelen
          2024.01.24. 16:41

          ő sem ért belőle egy kukkot sem, csak megkapja és pénzért bemásolja

          3
          1
      • Névtelen
        2024.01.24. 17:01

        ugyanezt a debil barmok szarral etetésére szolgáló szöveget, már 9 évvel ezelőtt bemásolták több helyre pl. egy akkori hvg cikk alá 😀
        a mi kis idióta hájturul rajongónk csak ennyivel van lemaradva
        😀
        😀

        • Névtelen
          2024.01.25. 16:10

          Még mindig fáj, hazátlan?

  2. Névtelen
    2024.01.24. 08:33

    „A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja! „

  3. Névtelen
    2024.01.24. 11:01

    Az. Szép látvány volt. Mond meg a feleségednek is.

    „Kancellári bocsánat Kínának

    A német kancellár személyesen kért bocsánatot a kínai vezetőktől a belgrádi nagykövetség elleni NATO-támadás miatt. Gerhard Shröder közölte, hogy elégedetlen a NATO-főtitkár magyarázatával, és megismételte, hogy alapos vizsgálatot kell folytatni az ügyben.”

    1
    2
    • Névtelen
      2024.01.24. 12:47

      Ez a gazpromos Schröder? Akkor biztosan nem volt semmi hátsó szándéka a bocsánatkéréssel!

      • Névtelen
        2024.01.24. 21:58

        nem voltál kínai követségi dolgozó, így……

        • Névtelen
          2024.01.24. 23:54

          Miért, te igen?

          • Névtelen
            2024.01.25. 15:58

            Én az EU ellen és a NATO ellen szavaztam.

          • Névtelen
            2024.01.25. 16:02

            Jellemtelen , buta jenki sem vagyok:

            „A CIA tisztje azonban egy 1997-ben kibocsátott térképet használt, amely a kínai nagykövetséget még a régi helyén tüntette fel, holott az négy évvel korábban elköltözött jelenlegi címére. Ráadásul a tiszt abban a tévhitben volt, hogy a belgrádi utcák számozása ugyanolyan egységes, mint Manhattanben. Ennek megfelelően a kínai nagykövetséget jelölte ki célpontként, ami a valóditól, tehát az igazgatóságtól hozzávetőleg 350 méter távolságra helyezkedett el. Egy kínai tábornok idén január végén Washingtonban járva követelte, hogy az illetékes hatóságok adják ki a fiaskóért felelős személyek nevét, és büntessék meg őket.”

  4. Névtelen
    2024.01.25. 13:10

    Ez egy amerikai nagykövet? Hm. Végtelenül primitív, beteges történet ez. Neki nem kellene ezzel így foglalkoznia. De ő tudja.

    • Nem vagyok robot
      2024.01.25. 14:13

      A lombkorona nélküli lombkoronasétány nemcsak a fideszes közpénzlopás szinonímájává, de Debrecen környékének egyik látványosságává is vált, a nagykövet pedig megtekintette, amikor Debrecenben volt dolga. Mi ezzel a gond?

      • Névtelen
        2024.01.25. 16:09

        Semmi! Munkahelyek, gyárak , üzemek , ipar visszaszerzésére csak nem adhatnak pénzt

        Amerika rendesen privatizélt a nemzeti vagyonból. Mazsolázott a koronáért.

        Ezért kapunk pénzt 60cm-es kilátóra, színesített házfalakra, temető kerítésekre, stb, stb.

        A Westinghouse majd megveszi az orosz fűtőelemet , átcímkézi és eladja nekünk felárral Paksra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük