ELBÚCSÚZTATTÁK A MÚLT HÉTEN ELHUNYT PÉTER BARNABÁST
A Miskolc-tetemvári református Deszkatemplomban megtartott gyászszertartást követően örök nyugalomra helyezték Péter Barnabást, a Diósgyőri Gimnázium egykori igazgatóját.
Fotó: Mocsári László

Péter Barnabás 1954-ben született Tyukodon. Gimnáziumi tanulmányait és a vegyipari technikumot Debrecenben végezte. 1978-ban szerezte meg a kémia-fizika szakos középiskolai tanári diplomáját, majd Diósgyőrben, a Gábor Áron Kohó- és Öntőipari Szakközépiskolában kezdett el tanítani.

Pályája elején, éveken át vezette a városi kémia versenyszakkört. 25 éven át volt a Kilián, később Diósgyőri Gimnázium igazgatója. 2020-ban ment nyugdíjba.
Közéleti szerepvállalásáért 2007-ben Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült. A több mint négy évtizedes pedagógusi, iskolavezetői és közéleti munkásságát pedig a Pro Urbe kitüntető címmel ismerte el a város 2020-ban.  minap.hu

Temetésén kollégái és pályatársai mellett Veres Pál polgármester is búcsúbeszédet mondott. Péter Barnabást a Deszkatemplom temetőjében helyezték örök nyugalomra.