Skip to content

Népszava: A romák esélyteremtésére nyújtott pályázati pénzből disznóvágást rendeztek Farkas Flórián szülőfalujában

Népszava: A romák esélyteremtésére nyújtott pályázati pénzből disznóvágást rendeztek Farkas Flórián szülőfalujában

A fideszes Sztojka Attila nevével korábban fémjelzett Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság 348 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki roma modellprogramok támogatására, ebből a tiszaroffi roma nemzetiségi önkormányzat 4,2 millió forintot nyert el, aminek egy részét disznóvágásra fordították.

A Szolnoktól légvonalban harminc kilométerre lévő Tiszaroffon „hagyományőrző disznóvágást” rendeztek nemrég a Belügyminisztériumtól elnyert pályázati pénzből – írja a Népszava.

A fideszes Sztojka Attila nevével korábban fémjelzett Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság 348 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki roma modellprogramok támogatására, ebből a tiszaroffi roma nemzetiségi önkormányzat 4,2 millió forintot nyert el, amiből 1,2 millió forintot infrastrukturális fejlesztésekre kaptak, 3 milliót pedig a „roma közösség fejlesztését, kulturális értékek és javak megőrzését, a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítését” szolgáló támogatásokra. A lap szerint a nemzetiségi önkormányzat ebből a hárommillióból fedezte a disznóvágást.

A közölt képek tanúsága szerint két disznót vágtak le. A fotókon többen előre legyártott táblákat tartanak a kezükben, rajtuk az elnyert pályázat kódjával és a magyar címerrel, valamint feliratokkal: Belügyminisztérium, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság – írja a lap.

Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy Tiszaroff Farkas Flórián, a Lungo Drom elnökének szülőfaluja, ugyanakkor a Sztojka által most vezetett CiKöSz-nél (Cigány Közösségek Szövetsége) nem kérnek belőle. „Soha többet Farkas Flórián, Soha többet Lungo Drom” – írta ki Facebook oldalára a CiKöSz.

A Népszavának nyilatkozó névtelen forrás ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a tiszaroffi eset nem példa nélküli és a kiosztott támogatások szerinte valójában a CiKöSz kampányát szolgálják. A CiKöSz indul ugyanis a nemzetiségi választáson és szeretne többséget szerezni az Országos Roma Önkormányzatban.

* * *



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



11 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.23. 08:10

    a főnin biztonság kedvéért ilyenkor mindig legyen sapka

    • Névtelen
      2024.01.23. 16:33

      Egyre utálatosabb a kinézete, ahogy az elmebaj elhatalmasodik rajta

    • Névtelen
      2024.01.23. 17:34

      de miééért?

    • Névtelen
      2024.01.25. 21:33

      „A test megbélyegzésének, a gondolatok kinyilvánításának mások életére, kapcsolatára, testére nézve olyan káros szintjét sikerült társadalmilag elővezetnünk, ami beteges. Attól, hogy jó alpári stílusban egyesek kiírják magukból a frusztrációjukat változik az életük? Mindenkinek más ad örömet, más az igénye, más dolgokat tud elfogadni és mást utasít el.”

      Komolyan, ha 100 kg súllyal, infarktust kockáztatva chipset zabálva, szar munkahellyel amit gyűlölsz, emberi kapcsolatok nélkül akikkel beszélgethetnél, jól megírod, hogy valaki milyen undorító, csontkollekció vagy disznó, attól a te életed még nem pont ugyanolyan üres és boldogtalan?

      – hangsúlyozta Barbara, majd hozzátette, hogyha változtatni szeretnénk, akkor szerinte azt először magunkkal kell kezdenünk.”

      • Névtelen
        2024.01.25. 21:49

        A tettekről kellene beszélni, de azokról kellene már nagyon régóta.

  2. Névtelen
    2024.01.23. 14:20

    így mennek a dolgok azorbán országában

  3. Névtelen
    2024.01.23. 18:05

    egy sertésnek sokkal értelmesebb pofája van, nem lehet összetéveszteni a főnivel

  4. Névtelen
    2024.01.23. 18:06

    fajtx jelxpéldényai

  5. Névtelen
    2024.01.23. 18:07

    idegen x jellegzetes péx

  6. Névtelen
    2024.01.25. 21:38

    Basszus! Akkor azé’ titkosítottál 1996-ban 30 évre? Nem szégyen az, csak kellemetlen.

    „Elmarad Farkas Flórián nagy érdeklődéssel várt büntetőpere. Sosem tudjuk már meg, kezelt-e hűtlenül pénzt a Lungo Drom cigány szervezet, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCKÖ) elnöke, megsértették-e a számviteli fegyelmet az általa vezetett alapítványoknál: Farkas Flórián eljárási kegyelmet kért és kapott, így tiszta lappal futhat neki a választásoknak.
    Nem mintha a kisebbségi törvény megkövetelné a feddhetetlenséget a kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltektől, de a választások idején zajló büntetőper, esetleg egy bírói elmarasztalás beárnyékolhatta volna a felhőtlen és mindkét oldalról kiválónak minősített kormány-OCKÖ/Lungo Drom viszonyt. E kapcsolat fontosságát mind Horn Gyula, mind Farkas Flórián többször deklarálta, s egymás hátának lappogatásában odáig jutottak, hogy az OCKÖ (egyben a Lungo Drom) egyik alelnöke nemrég kijelentette – történetesen Nikolits titokminiszter fórumán -, hogy a cigányságnak érdeke az MSZP választási győzelme.

    Harminc év csönd
    Az ügyészség több, a Lungo Drom által létrehozott alapítvány ügyében folytatott és folytat most is vizsgálatot. (Mancs, 1996. március 7.) Ezek közül az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány és a Hosszú Út Alapítvány ügye jutott el a vádemelésig. Azonban a február 25-re kitűzött első tárgyalás (majd az egész büntetőper) elmaradt: kiderült, hogy Farkas Flórián eljárási kegyelemért folyamodott, amit meg is kapott akkor, amikor február 26-án az igazságügyi miniszter ellenjegyezte a köztársasági elnök döntését.

    Az eljárási kegyelem iránti kérvényt a miniszter javaslatával együtt az IM továbbítja Göncz Árpád hivatalához. Dr. Zentai Gyula, a hivatal kegyelmi ügyekben illetékes munkatársa szerint nem fordult még elő, hogy ne kapott volna kegyelmet az, akit az IM javasolt…”

    Flórinak magasabb a rangja, mint D209-nek 😂🤣😁😂😀 Röhögjél csak!

    • Névtelen
      2024.01.25. 22:55

      A titokgazda bármikor feloldhatá a titkosítást. Vajon miért nem teszi? Egyébként pedig nemsoká lejár a titkosítás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük