Fico miniszterelnöksége alatt Ismeretlenek azért verték meg Nyitrán Malina Hedvig magyar egyetemista diáklányt, mert magyarul beszélt. A nap

És vajon azt is megköszönte Orbán Ficonak, hogy Fico legutóbbi kormányzása idején, 2007. szeptember 20-án a szlovák törvényhozás megerősítette a felvidéki magyarok megalázását és üldözését szolgáló Beneš–dekrétumok sérthetetlenségét?
Vagy hogy az első Fico-kormány ideje alatt meghozott, a kettős állampolgárságot tiltó szlovák törvénymódosítás a mai napig számos területen jelentős módon korlátozza a felvidéki magyarokat, alkotmányellenesen a szlovák állampolgárságuktól megfosztva azokat, akik például magyar állampolgárságot is kértek?
Vagy hogy Fico kormányzása idején kivizsgálatlan maradt az a brutális rendőrattak, amelyet 2008. november 1-jén Dunaszerdahelyen egy labdarúgó-mérkőzésen a szlovák rendőrök ok nélkül hajtottak végre a magyar szurkolók ellen?
Vagy hogy 2006-ban Fico miniszterelnöksége alatt Ismeretlenek azért verték meg Nyitrán Malina Hedvig magyar egyetemista diáklányt, mert magyarul beszélt az utcán? Az elkövetőket a rendőrség nem fogta el, sőt Malina Hedvig ellen 2007 májusában vádat emeltek hamis tanúzás és hamis eskütétel miatt. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor kísérlet történt Hedvig elmegyógyintézetbe zárására is, ezért a lány kénytelen volt elhagyni szülőföldjét és Magyarországon letelepedni.
“Köszönjük Robert”?