A borsodi térségben a rendszerváltást követő 34 év multán miért nem látszanak a polgáriasodás nyomai?

Amikor elemzők arra keresik a válaszokat, hogy a borsodi térségben a rendszerváltást követő 34 év multán miért nem látszanak a polgáriasodás nyomai, a térséget tönkretevő baloldali erők miért tudnak mind mélyebben beágyazódni a helyi társadalom szöveteibe, miért jutnak egyre nagyobb meghatározó gazdasági szerephez, amellyel ellenzéki szavazókat egzisztenciálisan manipulálhatnak, ne fogadják el válaszként, hogy itt nem lehet változtatni.

A válaszokat elsősorban azok tudják megadni, akik ilyen kivételes helyzetbe hozták a B4-ek mögött álló, a térségben meghatározó szerepet betöltő baloldali gazdasági köröket.

Dobrev Klára árnyékkormányának önkormányzati főtanácsadójának a „városában” nyoma sincs a kampánynak

Borsodi Négyek szövetségébe tartozó, Dobrev Klára árnyékkormányának ökormányzati főtanácsadója, Szitka Péter polgármester által vezetett, kivételesen nagy anyagi források felett rendelkező Kazincbarcikán, még mikroszkópikus nagyságú nyomokban sem fedezhető fel az alig négy hónap múlva esedékes önkormányzati választás kampánya.

Egy helyi fideszes potentát vicces megfogalmazási szerint, minek polgármesterjelöltet keresni, amikor a jobboldali szavazóknak úgy tűnik, Szitka Péter a „jelöltünk”.

Forrásunk szerint Szitka Péter rendezvényei jól megkomponáltak, célratörőek, és teljesen alkalmasak arra, hogy a helyi ellenzéki fideszes szavazóbázist tönkretegyék, és eltántorítsák az önkormányzati választásokon való részvételtől. Úgyis mindegy!

– Eljutottunk oda, hogy mamár Kazincbarcikán nincs ellenzék – állapította meg keserűen neve elhallgatását kérő forrásunk. https://www.sajomente.hu/reszletek/hirek/139747