Miskolc. Szunyogh főépítész sem most jött a 6.20-al…

Aztán ott vannak még a kamerák is, melyekből jó néhányat telepítettek az Avasi kilátóra és környezetébe is – teszi hozzá Szunyogh László. „Éppen ezeknek köszönhetően készültek meglehetősen jó minőségi felvételek a vasárnapi és a hétfői rongálások elkövetőiről, melyek birtokában az önkormányzat megtette a szükséges intézkedéseket, a továbbiakat már a rendőrség intézi” – húzta alá.

A főépítész végül arra is felhívta a figyelmet: nem érdemes a kilátót firkálni, a graffitizés ugyanis bűncselekmény, és a város nagyon komolyan fel fog lépni ezzel szemben. Kiemelte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hasonló eseteknek súlyos következménye legyen – árulta el Szunyogh László a Minapnak.

Fotó: Archív. A képen nem graffitik láthatók

Amellett, hogy ellátták antigraffiti bevonattal az új kilátót, aminek köszönhetően a megfelelő technológiával könnyedén, nyom nélkül el tudja távolítani a firkákat Miskolci Városgazda Nonprofit Kft, más lépéseket is tettek a rongálókkal szemben. a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) avasi járőrszolgálata mindennap ellenőrzi a kilátót és környékét. Amennyiben graffitiket találnak, azonnal értesítik a városüzemeltető céget, melynek munkatársai a lehető leghamarabb intézkednek.