Ezért rúgta ki a pártelnök munkatársát az AfD

Az Alternatíva Németországért (AfD) nevű jobboldali párt hétfő este bejelentette: megválnak Alice Weidel pártelnök egyik közeli munkatársától, akiről kiderült, hogy

részt vett azon a tavaly novemberi potsdami tanácskozáson, amelyen felmerült a Németországban élő több millió bevándorló kitoloncolásának terve.

Roland Hartwig munkaszerződését azonnal hatállyal felbontották – közölte a párt szóvivője a ZDF német közszolgálati televízió jelentése szerint. A lépést a közleményben nem indokolták.  A Correctiv hírportál a múlt héten számolt be arról, hogy miről tárgyaltak novemberben egy potsdami villában tartott találkozón az AfD tagjai, néhány CDU-tag és a CDU egyik legismertebb nem hivatalos csoportosulása, az Értékek Uniója (WerteUnion) tagjai.

A találkozón Martin Sellner, az Osztrák Identitárius Mozgalom (IBÖ) korábbi vezetője volt az egyik kiemelt szónok. Sellner „mestertervet” adott elő a „remigrációról”, és kifejtette, hogy 

azonosítani kellene azokat az embereket, akik terhet jelentenek a társadalomra, és arra kellene őket bátorítani, hogy hagyják el az országot.

A találkozóról kiszivárgott hírek hatására több ezren tüntettek a hét végén Potsdamban az AfD ellen, hétfő este pedig Essenben és Lipcsében vonult az utcákra több mint tízezer ember.

Fotó: Manipulált kép