Júniustól további két Airbus A321neo típusú repülőgépet küld a Wizz Air Bukarestbe, ezzel a román főváros válik a magyar hátterű fapados legnagyobb bázisává – írja a Romania Insider.

A Wizz Air jövő nyártól Lipcsébe indít járatokat, ezzel 21-re növelve útvonalainak számát Bukarestből, ahol 19 repülőgépet állomásoztat.

MAGYARORSZÁG ESETÉBEN 14 REPÜLŐGÉP PARKOL BUDAPESTEN, EGY DEBRECENBEN, MÍG ROMÁNIÁBAN ÖSSZESEN 36 A HAT BÁZIS VALAMELYIKÉN.

Bukarestben logisztikai központot is nyitott a cég, így mostantól nem kell Lengyelországból utaztatnia az alkatrészeket karbantartás esetén.

A Wizz Air Románia nemzeti légitársasága akar lenni

Korábban Románia panaszt tett a Wizz Air ellen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél, mert egy nap alatt kilenc járatot törölt technikai okokra hivatkozva. Váradi József, a fapados vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón azt mondta a Krónika beszámolója alapján, hogy a vállalatnak a nyári hónapokban csaknem 100 millió eurónyi kártérítést kellett kifizetnie a járattörlések miatt.

Egy évvel ezelőtt Váradi József egyszer már kimondta, szeretnének Románia nemzeti légitársasága lenni, mára pedig abszolút piacvezetővé váltak az országban, jelenlegi részesedésük 54 százalék.

Komoly nehézségek várnak a fapadosra

A vezérigazgató a legutóbbi sajtótájékoztatón azzal is büszkélkedett, hogy szeptemberben már egyetlen járatot sem kellett törölniük Romániában. Ettől függetlenül nem vár könnyű időszak a Wizz Airre, hiszen a hajtóművek átvizsgálása miatt időszakosan kieső gépek körülbelül 10 százalékos kapacitáscsökkentést eredményeznek az amúgy is a határon teljesítő fapadosnál.