Már csak a tanulás érdekli a korábban iskolai lövöldözést tervező miskolci diákot

Édesanyja szerint mintadiák lett az a miskolci fiú, aki iskolai lövöldözésre készült tavaly, írja a Blikk. B. Levente a rácsok mögött szinte megtáltosodott, egész nap tanul, és ennek meg is lett az eredménye. Az OKTV-n természettudományokból az első tízben végzett, angolból pedig már a speciális, szakmai szövegeket bújja.

A fiú nagyon bízott abban, hogy az ünnepekre hazamehet, de a rácsok mögött kellett maradnia. Legközelebb márciusban vizsgálják felül az ügyét.

„Ma már teljesen más a gondolkodása, mint azelőtt. Elítéli az erőszak minden formáját. Legnagyobb vágya, hogy a hozzá hasonlóan beteg gondolatokat dédelgető emberek gyógyulásában segítsen, hiszen ő pontosan tudja, min mennek keresztül, mire eljutnak a végső döntésig. Szerencsére őt ma már csak ez és a tanulás érdekli, komoly tervei vannak, hogy milyen egyetemre szeretne menne, ha kikerül a rácsok mögül” – mondta a Blikknek Levente édesanyja.

Tavaly április elején a terrorelhárítók kapcsolták le a miskolci fiút, aki fegyvert akart venni. Később kiderült, hogy iskolai lövöldözést tervezett, a gyanú szerint ötven diáktársát akarta volna megölni, és magával is végezni akart. B. Leventét elfogása után nevelőintézetbe vitték, ahol meg akarta ölni magát, de az öngyilkossági kísérlet nem sikerült. A fiú anyja korábban azt mondta, fia egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. A fiút az elsődleges elmeorvosi vizsgálat alapján beszámíthatónak találták.