Skip to content

Zsidók verekedtek a rendőrséggel egy New York-i zsinagógában – videó

Zsidók verekedtek a rendőrséggel egy New York-i zsinagógában – videó

A rendőrség tíz embert vett őrizetbe.

Ritkán látható jelenetek zajlottak le hétfőn egy brooklyni zsinagógában, ahol egy illegálisan ásott alagutat akartak felszámolni, de ezt a járatot kiásó ortodox zsidó fiatalok nem hagyták – írja a Daily Mail.

A Crown Heights negyedben található épület alatt húzódó alagutat decemberben fedezte fel a zsinagóga vezetése, amely évtizedek óta konfliktusban áll a gyülekezet egy részével. A járat egy közeli, használaton kívüli mikvéhez, vagyis fürdőházhoz vezet, de nem világos, hogy pontosan milyen céllal ásták ki.

A zsinagógához hétfőn betonkeverők és munkások érkeztek, hogy betömjék az alagutakat, de a fiatalok beugrottak a járatba, és megakadályozták a munkát. Végül a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Komoly dulakodás tört ki, amely miatt tíz embert vettek őrizetbe.

A közösségi médiában terjedő videókon az látható, amint a több tucatnyi New York-i rendőr megpróbálja visszaszorítani a feldühödött tömeget az alagút bejáratától.

A zsinagógát vezető rabbi, Yosef Braun elítélte az incidenst, szerinte a fiatalok tettei „borzalmasak”, és szégyent hoztak a szent helyre. A zsinagóga vezetése és az alagutat ásók közötti konfliktus arra vezethető vissza, hogy a két fél nem ért egyet abban, jogilag kié a százéves épület, amely egyben a Chábád Lubavics mozgalom központja is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük