Kezdődhet a Szent István tér melletti kavicsos parkoló helyére tervezett társasházkomplexum építése.

Rövidesen megkezdődhet a Szent István tér melletti kavicsos parkoló helyére tervezett társasházkomplexum építése. A beruházó Avalon Center Kft. ügyvezetője a Minap.hu-nak elmondta, céljuk az, hogy Miskolc egyik legmeghatározóbb területe, a Szent István tér és környéke a beruházásnak köszönhetően olyan funkciókkal bővülhessen, melyek méltóak a város főteréhez.

Fotó: Korábbi tervek. Archív fotó

– Ennek megfelelően a társasházi lakások mellett az épület földszintjén vendéglátó és kereskedelmi egységeket alakítunk ki. ezáltal egy modern, belvárosi lakókörnyezetet tudunk biztosítani Miskolc talán legfrekventáltabb telkén – mondta el Tóth Róbert, aki hozzátette: bár még az építkezés meg sem kezdődött, a felépítendő lakások iránt már most is nagy az érdeklődés. 

A tervek szerint ilyen lesz a komplexum (Avalon Center kft.)

A jelenleg még parkolóként üzemelő telek sorsa egyébként meglehetősen érdekesen alakult az elmúlt évtizedekben. Először az Ikeron Zrt tervezett ide egy szállodát, ez végül részben a tervek bemutatása utáni lakossági felháborodás, részben a 2008-as gazdasági válság miatt nem valósult meg. A cég 2011-ben végleg letett a terület beépítéséről, ezt követően 2012-ben arról szóltak a hírek, hogy a város vásárolná meg az ingatlant, 2015-ben viszont végül a Hell-csoporthoz tartozó Avalon lett a befutó.