Pénzt szedett a kemóért a szabolcsi onkológus

Pénzt szedett a kemóért a szabolcsi onkológus, aki nem fizetett, nem kapott kezelést

 

Tavaly tizenkilenc hálapénzes ügyben indítottak nyomozást, az elmúlt három év alatt összesen pedig 105 ügyben, csaknem 250 egészségügyben dolgozónál kezdeményeztek eljárást vesztegetés elfogadása miatt, közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvivője az Inforádióban. Az NVSZ médiakampányt indít A hála továbbra sem pénz! címmel. Ennek részeként újraforgatták a 8 mérföld rappárbaját, írtuk pénteken, hátha a fapados flow még a hálapénz gondolatától is elriaszatja a jobb ellátásra vágyó a magyar lakosságot. Pap Judit ismertetése szerint a tizenkilenc 2013-as ügy közül tíz olyan volt, ahol hálapénz átadása történt, de az orvos vagy az egészségügyi dolgozó nem követett el kötelezettségszegést, csak eltette a pénzt a kezelést követően. A kilenc súlyosabb ügy közt volt

  • az a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kardiológus, akit 67 rendbeli vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt jelentett fel az NVSZ.
  • Nyomozás indult az ellen a Vas megyei belgyógyász főorvos ellen, aki az osztályán való elhelyezésért, soron kívüli infúziós kezelésért, illetve az elhunyt boncolásának mellőzéséért kért és kapott pénzt.

Novemberben egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei onkológus és asszisztense ellen tettek feljelentést, mert több mint 80 alkalommal kértek pénzt a kemoterápiás kezelésre szoruló daganatos betegektől, aki fizetett, az megkapta a kezelést, aki nem, az nem kapott kemoterápiás kezelést.