Skip to content

Az ukrán parlament előtt van a tervezet, amely 27-ről 25 évre csökkenti a mozgósítható férfiak életkorát

Elégedetlen a mozgósítás ütemével az ukrán hadsereg főparancsnoka

A tábornok bírálta a behívó hivatalok munkáját, a mozgósítás tempóját. Közben az ukrán parlament előtt van a tervezet, amely 27-ről 25 évre csökkenti a mozgósítható férfiak életkorát.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Valerij Zaluzsnij tábornok, az ukrán hadsereg főparancsnoka kijelentette, hogy nem elégedett az Oroszország elleni háborús erőfeszítések fenntartásához szükséges csapatok mozgósításáért felelős katonai behívó hivatalok munkájával.

A Reuters jelentése szerint Zaluzsnij egy nappal azután beszélt egy sajtótájékoztatón minderről, hogy az ukrán parlament elé került a hadsereg behívási programjának reformját célzó törvénytervezet. Ez például 27-ről 25 évre csökkenti a mozgósítható férfiak életkorát.

A reformjavaslatról a hvg.hu is írt, amikor Rusztem Umerov védelmi miniszter a módosítások célját úgy foglalta össze, hogy „a polgárok ne büntetésként éljék meg a katonai szolgálatra való behívást”. Hozzátette: a háború végéig nem fogják leszerelni a most szolgáló katonákat. Minderről itt írtunk bővebben:

 

 

A Guardian kommentárja szerint a reformok érzékenyen érintik a 22 hónapja tartó háború közepette megfáradt lakosságot, miközben a háború vége nem látszik. Múlt héten Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy a hadsereg további 450-500 ezer ember mozgósítását javasolta a hadseregbe.

Zaluzsnij nem cáfolta most ezt a számot, de azt mondta: “Ezeket a számokat nyilvánosan nem vitatnám meg.” Arról viszont beszélt, hogy “nem csalódtam a 2023-as külföldi támogatás szintjében, ami lehetővé tette, hogy magabiztos katonai műveleteket hajtsunk végre.”



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.12.27. 05:23

    ÚJABB UKRÁN MENEKÜLTHULLÁM LESZ.

  2. Névtelen
    2023.12.27. 14:01

    Rövidesen utólérik a Nagy Elődöt!
    https://kep.index.hu/1/0/4511/45112/451121/45112116_3441314_c58d77cae37becde0ed7467f55a3f47e_wm.jpg
    A hollybudi ripacsnak illene már végleg követni őt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük