Skip to content

Szeged. Egy újabb lépés lehet az európai EV-piac leuralása felé

Szeged. Egy újabb lépés lehet az európai EV-piac leuralása felé

Financial Times: Megépül a BYD elektromos autógyártó üzeme Szegeden

Akár már pénteken bejelentheti a magyar kormány és a kínai óriásvállalat az üzletet.

A BYD kínai elektromosautó-gyártó óriásvállalat végső tárgyalásokat folytat a magyar kormánnyal a Szegeden épülő több milliárd eurós gigaberuázásról, az üzletet akár már pénteken bejelenthetik, írja a Financial Times.

Arról, hogy a dél-alföldi városban hoznák tető alá a beruházást, már korábban is szóltak a hírek, bár végső megegyezés még nem született, október végén elindították a földek kisajátítását az építkezésre.

A BYD-nek már van egy buszgyára Komáromban, a szegedi üzem pedig egy újabb lépés lehet az európai EV-piac leuralása felé. A londoni tömegközlekedésben már 80 százalékos részesedése van a cégnek. Orbán Viktor a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy a Szeged melletti dél-magyarországi régiótól a nagyvállalati beruházások nyomán a foglalkoztatás bővülését várja.

A BYD-et és a magyar kormányt kereste a témával kapcsolatban a Reuters is, de nem kommentálta az FT jelentését. A BYD elektromos uatóit október óta már Magyarországon is meg lehet vásárolni.

* * *Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.12.22. 11:16

    Hagyjuk már ezt a dumát hogy „224 tárgyalási forduló után döntöttek” az ország mellett, mind tudjuk csak azért jöttök ide mert a miröffencsünk bő nyállal lekap titeket némi aprópénzért, meg így rá tudjátok tenni a „Made in EU” plecsnit a bazári szarjaitokra

    1
    1
  2. névtelen
    2023.12.23. 00:05

    Okoska tudja, hogy bazári szar a kínai autó. Pedig az jó döntés volt, hogy Szegedre hozzák.
    Lehet, sőt biztos, még nem látott élőben ilyet. Műszaki ismerete meg nulla. És primitív is.
    Nagyon úgy néz ki, hogy Európát az fogja tönkre tenni, hogy az árak az egekben vannak, Kínában sokkal olcsóbb minden. És egyre jobb minőségű.
    Ezt a közgadászol is mondják, csak a politikusok nem értik.
    Régen az volt a szóbeszéd, hogy a kínaiak ellopnak amit csak lehet, technológiát, műszaki gyártási előírásokat stb. és leutánozzák.
    Ma már más a helyzet. A megszerzett műszaki ismereteket nem csak lemásolják, hanem fejlesztik, és megcsinálják jobb minőségben sokkal olcsóbban.
    Az általunk gyártott termékekhez szükséges anyagok egyre nagyobb részét kínai gyártmányból szerezzük be, mert lényegesen olcsóbb, és jobb minőségű. Vagyis tudom mit beszélek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük