Veres Pál érezheti a „vesztét”

Veres Pál érezheti a „vesztét”

Az elemző kitért arra, hogy Veres Pál valószínűleg érzi, hogy mivel nem sikerült összetartani a baloldali koalíciót, illetve a DK mindenkit le akar tolni az ellenzéki térfélről, így az újraválasztására az esély szinte nulla. „Egyszerűen tudomásul vette és elfogadta, hogy Gyurcsányék Miskolcon is legyőzték az ellenzéket” – húzta alá.

20210323_0002_MI
Nagy Ervin szerint Veres Pál tudomásul vette és elfogadta, hogy Gyurcsányék Miskolcon is legyőzték az ellenzéket Fotó: MW

A politikai elemző azt is kifejtette, hogy Miskolcon, mint több olyan településen, ahol a baloldali összefogás koalíciója politikai értelemben megbukott, Gyurcsányék célja nem feltétlenül a kormánypártok, hanem a többi ellenzéki párt legyőzése. „A cél egyértelmű: az országos dominanciájukat szeretnék helyileg is érvényesíteni, akár azzal a kockázattal, hogy ezzel magukra haragítják a többi baloldali szervezetet. A politikai stratégia hosszú távra szól, a DK 2026-ra készül, azt szeretnék, ha ismét duális verseny alakulna ki, azaz az egyik oldalon a kormánypártok, a másikon pedig ők lennének az egyedüli kihívók” – részletezte.

Puccsra készülnek

Nagy Ervin az ominózus költségvetési szavazás miértjét is kifejtette portálunknak. „A DK taktikája világos. Ha kell, akkor a szövetségeseiket győzik le. Mondhatni, hogy a DK elsődlegesen az ellenzék legyőzésére koncentrál” – fogalmazott. Rámutatott: ebben a politikai küzdelemben pedig rengeteg sérelem alakul ki. „A legnagyobb probléma az, hogy mindezzel a településeket hozzák nehéz helyzetbe. Gyurcsányék dominanciaküzdelme nagy károkat okoz egy-egy településnek, így középtávon Miskolcnak is, hisz az egykori szövetségesek közötti konfliktus kárát a lakosok fizetik meg” – szögezte le.

boon.hu